Anna Huguet i Marc Ràdua Campions de Catalunya d’esprint

La prova organitzada en aquesta ocasió per la FEEC ha comptat amb l’impuls dels tècnics, voluntaris i arbitres així com amb la col·laboració decisiva de l’estació. Malgrat les condicions meteorològiques adverses, especialment al matí, la jornada ha ofert un ambient fresc amb nuvols grisos que han donat pas a una tímida nevada al migdia.

El disseny del recorregut ha posat a prova els participants amb una ruta exigent, progressiva i amb una notable pendent en la fase final, incloent una secció d’skating en pujada per arribar a meta.

Marc Ràdua i Anna Huguet guanyen el Campionat d’esprint 2024.

La cursa senior l’ha guanyat Marc Ràdua, (Club d’esquí Pobla de Segur) de la categoria sub 23, amb un temps de 2:40 a la ronda final. En dones, Anna Huguet (Ass.esp.Mountain Runners Berguedà)  s’ha penjat la medalla d’or senior completant la volta final en 00:03:45.

La classificació masculina absoluta del Campionat ha vist a Oriol Oliver (Ski Club Camprodon) aconseguir la medalla de plata, seguit per Enric Baños, (Ass.esp.Mountain Runners Berguedà)  qui s’ha endut el bronze, tots tres de la categoria sub23. En la competició femenina, Ares Torra (Ass.esp.Mountain Runners Berguedà) s’ha penjat la medalla de plata de la senior i la d’or en la sub 23, com a única participant en aquests rangs d’edat.

Els sub 20 Biel Pujol i Berta Guitart han fet les millors marques de la jornada a la ronda final del circuit.

Les categories de promoció del Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya han revelat una vegada més el potent viver de talents de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya en l’esquí de muntanya.

En la categoria sub 20, Biel Pujol (CE Farners) ha destacat com l’esquiador més ràpid de la jornada, amb un impressionant temps de 00:02:29, onze minuts menys de la marca de Ràdua. En la mateixa categoria, Berta Guitart (Ass.esp.Mountain Runners Berguedà) ha estat la dona més ràpida amb un temps de 00:03:17. Han completat el podi: Gael Álvarez (Club Esp.Mindundis Team) i Miquel Naudi (CPA) a la masculina i Maria Butxaca (Ass.esp.Mountain Runners Berguedà)a la femenina.

La sub 18 ha estat una de les categories més emocionants i amb més competidors, amb Laia Sellés (Club Esquí Cerdanya Skimo Team)  i Aina Garreta (Club d’esquí Pobla de Segur) lluitant frec a frec per la primera posició. Garreta ha liderat des de l’inici fins al final, però Sellés l’ha superat en el tram d’skating final. Les dues han registrat el segon i el tercer millor temps femení en aquest recorregut. Erola Rocias (Ass.esp.Mountain Runners Berguedà)  ha completat aquest podi. El petit dels germans Pujol, Julià Pujol, (CE Farners) ha aconseguit l’or a la categoria masculina, amb Aroon Álvarez  (Club Esp.Mindundis Team) i Pep Coll (Ski Club Camprodon) penjant-se la medalla de plata i bronze, respectivament.

En la sub 16, una final molt ajustada per pocs segons ha vist a Mariona Rovira imposar-se. Núria Balaguer (UE Catalunya Bagà) ha aconseguit la segona posició i Maria Ramírez (Unió Exta. Vic) la tercera. En la categoria masculina sub 16, Gil Rocias  (Ass.esp.Mountain Runners Berguedà)   ha estat el guanyador indiscutible a gairebé 30 segons de diferència. Pau Baqué (Club Esquí Cerdanya Pirineus)  i Lluc Sánchez (Ass.esp.Mountain Runners Berguedà) han completat el podi del campionat.

La competició d’esquí de muntanya continuarà aquest cap de setmana amb una prova vertical puntuable per la Copa Catalana.

Classificacions completes

Font: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *