El Circuit estalvia 52 tones d’emissions de CO2 en quatre mesos

En línia amb el Pla Estratègic, la pista catalana va inaugurar l’any passat la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum pública més gran de Catalunya amb 1.239 panells solars instal·lats.

El Circuit de Barcelona-Catalunya està duent a terme un ambiciós pla de transformació de la instal·lació per modernitzar-la, fer-la encara més sostenible i diversificar la seva activitat per generar noves fonts d’ingressos. L’objectiu és el de portar el Circuit a l’excel·lència i convertir-lo en la instal·lació més moderna d’Europa, amb el compromís amb la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la descarbonització com a gran epicentre d’aquesta transformació.

En aquest context, el passat mes d’octubre el Circuit va inaugurar la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum pública més gran de Catalunya. Des de llavors, el Circuit compta amb un total de 1.239 panells solars que ocupen 2.710 metres quadrats i que generen un volum d’energia de 0,88 GWh anuals. El volum kWp és de 615 (dades conjuntes de Tribuna Principal, marquesina i cobertes). En total, la instal·lació genera el 33% de l’energia que consumeix el Circuit actualment.

En poc més de tres mesos, el resultat de la posada en marxa d’aquesta gran instal·lació es tradueix en un estalvi de 52,68 tones d’emissions de CO2 (44 tones de carbó estàndard), que equival a la plantació de 72 arbres.

Però el Circuit va més enllà. El Rooftop, instal·lació que s’inaugurarà enguany i que connectarà la zona de l’Estadi amb la del pàdoc, també comptarà amb panells solars. Aquest mes s’ha completat la instal·lació de plaques addicionals a l’edifici que  acull els lavabos del pàdoc. Tot això ajudarà a generar un major volum d’energia.

Josep Lluís Santamaría, director general del Circuit de Barcelona-Catalunya: “Aquestes iniciatives són un pas més en la transformació de la instal·lació, que volem que sigui la més sostenible, convertint-se en el circuit de referència a tot el món”.

Font: Circuit de Barcelona Catalunya

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *