La Diputació de Tarragona aprova en un ple extraordinari la modificació de crèdit que permetrà adquirir l’edifici de la plaça Imperial Tàrraco per fusionar-hi les seus corporativa i operativa

Sessió extraordinària del Ple de la Diputació de Tarragona
La compra es durà a terme en exercici del dret de tanteig i retracte de què disposa la Diputació des que va adquirir l’actual edifici Síntesi del carrer de Pere Martell

El Ple de la Diputació de Tarragona, celebrat aquest divendres amb caràcter extraordinari, ha donat llum verda a una modificació de crèdit per import de 4,5M€ que li permetrà adquirir l’edifici de l’antiga entitat d’estalvis Caixa Tarragona, a la plaça de la Imperial Tàrraco de la ciutat, per fusionar-hi les seus corporativa i operativa de la institució. La Diputació ja va comprar l’any 2013 l’edifici annex del carrer de Pere Martell (Síntesi), on s’ubiquen diferents àrees de la Diputació, i ara farà un nou pas endavant per tal de guanyar eficiència, modernitzar i millorar els serveis de la institució.

La modificació de crèdit ha estat l’únic punt del ple, i s’ha aprovat amb 17 vots a favor dels grups que formen el Govern de la Diputació (ERC i el PSC), del PP i de Vox, i 8 vots en contra del grup de Junts.

La compra de l’edifici de la Imperial Tàrraco, propietat del Banc Bilbao Vizcaya Argentaria S.A., es durà a terme en exercici del dret de tanteig i retracte de què disposa la Diputació des que va adquirir l’actual edifici Síntesi. Abans del pròxim mes de juny es preveu fer efectiva l’adquisició, per valor de 4,5 M€, una operació que no requerirà de crèdits bancaris atesa la situació de robustesa econòmica de la institució.

Un cop adquirit l’edifici, la reforma es preveu que estigui enllestida abans del 2027, amb una primera aproximació pressupostària que ronda els 5,5 M€. En total, es tracta de 7.782 metres quadrats on està previst que s’hi traslladin més de 300 treballadors. Pel que fa a l’actual seu corporativa de la Diputació, al Passeig de Sant Antoni, es destinarà a usos institucionals i de representació, entre d’altres.

L’oportunitat d’adquirir l’edifici de la plaça de la Imperial Tàrraco no respon a una operació aïllada, sinó que és una peça de l’engranatge de la reordenació de diferents espais patrimonials de la Diputació de Tarragona arreu de la demarcació, “responent a la voluntat descentralitzadora que caracteritza a la Diputació de Tarragona”, segons la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. En aquest sentit, la institució ja fa temps que avança en un full de ruta per planificar l’adequació i la millora d’espais on s’ofereixen serveis a Tarragona, Reus, el Vendrell i Tortosa, ciutat aquesta on, precisament, s’està treballant amb l’Ajuntament per trobar una nova ubicació per a la seu de la Diputació a les Terres de l’Ebre. Aquesta planificació territorial culminarà amb la redacció de convenis patrimonials amb diferents administracions, sempre per guanyar en eficiència i millorar els serveis, tal com fixa el Pla de Mandat de la Diputació.

Font: Diputació de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *