Madrid es moda: oficis, l’art invisible de la moda

Amb l’arribada del mes de febrer, la ciutat de Madrid es prepara per viure una experiència única i fascinant en el món de la moda. Del 12 al 14 de febrer, Madrid es Moda pren el protagonisme, inaugurant la Setmana de la Moda de Madrid amb l’esperada edició del 2024. Aquest esdeveniment, organitzat per la Asociación Creadores de Moda de España (ACME) amb el suport de Madrid Capital de Moda del Ayuntamiento de Madrid, s’erigeix com una plataforma que posa en relleu l’art i l’ofici de la moda espanyola de autor.

Madrid es Moda és una iniciativa amb l’objectiu clar de donar visibilitat i generar oportunitats de negoci per a les marques de moda espanyoles de autor. Encuadrat sota l’ombra del programa municipal Madrid Capital de Moda, aquest projecte busca fusionar els valors de la ciutat amb la creativitat i l’excel·lència de la moda de autor. Des de setembre de 2015, aquesta iniciativa bianual coincideix amb cada edició de la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid (MBFWM), convertint-se en una cita ineludible per als amants de la moda que busquen descobrir les últimes tendències i les creacions més innovadores dels dissenyadors espanyols.

El punt de partida d’aquesta experiència única serà el dilluns 12 de febrer, amb una jornada plena d’esdeveniments i activitats. La Plaza de Colón es convertirà en l’escenari d’una exposició titulada «El Arte Invisible de la Moda», una oportunitat única per als ciutadans de descobrir els secrets que amaga aquest món fascinant. A les 10:45 hores, el Centre de Cultura Contemporània Condeduque acollirà l’Event Inaugural, una performance que marcarà l’inici d’aquesta emocionant setmana.

El dia continuarà amb diverses activitats obertes al públic, com l’Open Day i pop up store d’Álvaro Calafat a Ebra Studio, o l’espectacle i col·loqui de la marca Oteyza al Centre Cultural Eduardo Úrculo. La jornada culminarà amb desfilades i presentacions de destacats creadors com Daniel Chong, Roberto Verino i García Madrid, entre d’altres. La nit promet ser plena d’emoció amb el cóctel, exposició i performance de Fely Campo a Ramses i la performance de Maison Mesa + Elena Ksanti a la Galería de Arte David Bardía.

El dimarts 13 de febrer serà una jornada carregada de presentacions, desfilades i altres esdeveniments oberts al públic. Guillermo Décimo + Jane Bardot, Enneges i Devota & Lomba seran alguns dels dissenyadors que presentaran les seves creacions a la Serrería Belga, mentre que Dominnico oferirà una presentació i pop up store a l’Hotel Thompson. La jornada culminarà amb la cena homenatge a Modesto Lomba a Coque.

El dimecres 14 de febrer, l’últim dia d’aquesta intensa setmana de la moda, oferirà als amants de la moda una oportunitat més per explorar les creacions i l’art dels dissenyadors participants. Viriato + Reliquiae, Miguel Marinero, Carlota Barrera i altres, presentaran els seus treballs en diferents localitzacions de la ciutat. Destaca especialment l’actuació de Leandro Cano a Tejidos Bober i la presentació d’Odette Álvarez a Wow.

La programació de la Setmana de la Moda de Madrid s’allargarà fins al diumenge 18 de febrer amb l’exposició d’Ernesto Naranjo a la Serrería Belga. L’esperada Closing Party, que tancarà aquesta setmana plena d’emocions, tindrà lloc el dissabte 17 de febrer a les 21:00 hores a l’espai Space of Sound, a l’Estació de Chamartín.

Madrid es Moda, amb la seva edició del 2024, promet ser un esdeveniment inoblidable que destaca l’ofici i l’art invisible de la moda espanyola de autor. Amb 28 dissenyadors participants, aquesta iniciativa continua consolidant-se com una plataforma essencial per al creixement i la projecció internacional de la moda espanyola. La ciutat de Madrid es converteix, un any més, en el centre neuràlgic de la creativitat i la innovació en el món de la moda, demostrant que l’art i l’ofici van de la mà en aquest fascinant univers.

Font: Asociación Creadores de Moda de España

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *