Santa Coloma acull el Campionat català de llançaments

Alex Sànchez a L’Hospitalet el passat juliol. Foto Avancam i Laura Redondo al llançament de martell amb la selecció catalana. Foto Instagram

La Federació Catalana d’Atletisme organitza dos Campionats de Catalunya de llançaments aquest cap de setmana. D’una banda, el dissabte viurem una jornada sencera d’emocions al Campionat català de llançaments d’hivern absolut i sub 23, amb els i les millors atletes de la disciplina a nivell català presents al municipi colomenc.

De l’altra, diumenge es viurà el Campionat de Catalunya de llançaments d’hivern màster, una disciplina que creix any rere any, i on normalment trobem els atletes màster més en forma de tots, doncs les proves de disc, martell o javelina es solen practicar en un alt nivell passats els 35 anys. Finalment, Manresa acollirà la darrera jornada del Critèrium de llançaments menors.

Però anem per parts. L’UCA acull a les seves pistes el Campionat de Catalunya de llançaments d’hivern absolut i sub 23, una competició molt rellevant, doncs vindran la gran majoria dels i les millors atletes del panorama català, destacant atletes internacionals, campions catalans i estatals i participants en Jocs Olímpics. La competició començarà a les 10 h i s’allargarà fins passades les 19.30 h de la tarda.

El martell masculí obrirà el tret de sortida a les 10 h, el seguirà a les 11.45 h el martell femení, a la 13.30 h serà el torn del disc masculí, a les 15.15 h el disc femení i per la tarda quedaran els concursos de javelina, d’una banda la masculina a les 17 h i de l’altra la femenina a les 18.45 h.

I la quantitat de grans noms que rep Santa Coloma és destacada. Comencem per la primera prova, el martell masculí, on trobem l’actual campió català, Cristian Ravar, que aquest any estrenarà els colors de l’Agrupació Atlètica Catalunya. L’atleta ebrenc parteix com a favorit, però darrera d’ell n’apareixen tres atletes més amb ganes de gresca. D’una banda, Daniel Ruiz, que l’hem vist en un molt bon nivell als Critèriums i opta a campió sub 23. De l’altra, l’atleta del Cornellà Atlètic Daniel Noguera, i finalment, Joan Bea, atleta en categoria màster.

Però el gran nom del dia arribarà amb el martell femení. L’atleta olímpica Laura Redondo competirà a Santa Coloma buscant un nou títol català, doncs ara mateix, la gavanenca acumula sis victòries, tot i que l’actual campiona és Jennifer Nevado. Redondo arriba a la primera competició de martell de l’any amb el seu nou club, el Valencia Atletisme, buscant agafar bones sensacions de cara a les properes proves. Amb ella competiran l’actual campiona, Nevado, també Belén Bermejo, medallista el passat any, Irene Vega, del Cornellà Atlètic, i les joves Carla Serral i Mar Santanach, a banda d’Alba Ruiz, del CA Nou Barris, que buscarà el títol sub 23.

Pel que fa al disc masculí, el nom destacat català també hi serà present. Aaron Sola, que l’hem vist aquests primers mesos a la prova del pes indoor, competeix per primer cop al disc, amb l’esperança de seguir sumant títols catalans, tenint tres i dos de consecutius. Al seu costat trobem al sub 20 Aleix Camats, un dels atletes amb més futur, a Íker Vaqué, que també ha fet un molt bon Critèrium i a Àlex Martínez. El millor sub 23 és Sergi Garcia, de l’Avinent Manresa.

Al disc femení, també tindrem a la gran dominadora dels darrers anys. Andrea Alarcón, també de l’Agrupació Atlètica Catalunya, arriba disposada a obtenir el seu novè títol català consecutiu, una fita a l’abast de molt poques. Alarcón competirà amb Zaynab Nouali, ara amb la samarreta de l’Atletismo San Sebastián, i possible guanyadora sub 23, amb la jove Maria Vallès i amb Olga Morraja, de L’Hospitalet Atletisme. Aquí trobem una de les baixes importants, Daniela Fernàndez, que estarà a Antequera competint a la Copa Iberdrola.

Els darrers concursos seran els de javelina. D’una banda, el masculí, amb, possiblement, el grup d’atletes més igualats de tots els presents. L’actual campió català, Àlex Sànchez, buscarà un nou títol sent l’únic superant els 70 metres. El seguiran l’Erik Huijing, en Jordi Sànchez, que aquest any competirà amb el Barça, l’atleta amb més títols catalans de javelina amb set, i també Marc Alique i Pau Rodríguez, que ha fet un molt bon Critèrium. Roger Mogas parteix com el millor sub 23.

Finalment, la javelina femenina, on també destaquem l’altra baixa important del Campionat. L’actual campiona, Aina Ramos, segueix recuperant-se d’una lesió, i no podrà defensar el títol. No obstant, tenim la presència de l’atleta argentina resident a Barcelona, Yohanna Sol Arias, un dels futurs de la prova a Catalunya, Érika Sellart, ara amb la samarreta del Valencia Atletisme, la doble guanyadora del campionat català, Katia Coquis, que buscarà lluitar per un nou or, o també Claudia Puig i una altra jove amb molt potencial, Ingrid Valcarcel. Olivia Salmerón parteix com a millor sub 23.

El Campionat de llançaments català el podreu anar seguint per les xarxes socials de la FCA, amb entrevistes als medallistes d’or, diferents vídeos i les millors imatges.

· Reglament   · Atletes admesos

Això pel que fa als llançaments absoluts, però diumenge tenim un altre Campionat català. Es tracta del de llançaments màster, una prova que engloba totes les categories de +35 fins al final, amb més d’un centenar d’atletes presents.

La competició començarà a les 8.30 h i s’allargarà fins passades les 15.30 h, hora d’inici de la darrera prova, el disc +60. Recordem que a la categoria màster s’afegeix una prova més respecte a l’absolut, el martell pesat, que es disputarà a la meitat del Campionat.

Alguns dels atletes inscrits o inscrites amb un paper destacat seran Joan Bea, que vindrà de l’absolut dissabte, Sebastian Berengui, Carles Geronés, Alberto Rey, Marçal Cruz, Santiago Agra, Ramon Estapiña, Francisco Griñant o Kirian Pérez, la gran majoria d’ells competint en més d’una prova, destacant els duets martell i martell pesat i martell i disc.

Pel que fa a les proves femenines, destaca la presència de Beata Beltej, Maria José Descàrrega, Bàrbara Pintado, Lourdes Rossinyol, Mercè Ribelles o Cristina Garcia, també algunes d’elles alternant dues proves.

· Reglament   · Atletes inscrits

Finalment, a Manresa, es disputarà al matí del diumenge la darrera jornada del Critèrium de llançaments d’hivern menors, amb inici a les 9.30 h i finalització a les 17 h. Una prova que tancarà el cicle de critèriums i encararà ja la competició pel Campionat de Catalunya.

Alguns dels atletes presents destacats seran Iñaki López a la javelina, Guim Morcillo i Maria Vallès al disc i Ainhoa Orozco al martell.

· Reglament   · Atletes admesos

Font: Federació Catalana Atletisme

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *