Visita de la directora de l’Institut Català d’Energia als Valentins

La directora de l’ICAEN, Marta Morera, va visitar els Valentins per presentar les subvencions que els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i d’Empresa i Treball han atorgat per impulsar 59 comunitats energètiques a través de la línia d’ajuts SolarCoop. Una de les beneficiàries és la Comunitat Energètica d’Els Valentins (Comenval). Entre altres, va estar acompanyada per l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, l’alcalde dels Valentins, Alexis Agramunt, els tinents d’alcaldia Mónica Fabra i Jordi Torrent, el president de Comenval, Ismael Sancho, el president de la Comunitat de Regants del Pou dels Valentins, Victor Reverté i el coordinador de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, Marc Poy.

Als Valentins es construirà una planta solar de 9 MW de potència que subministrarà electricitat al sistema de rec de la comunitat de regants del Pou, al veïnat dels Valentins i a dos punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics. Precisament l’ajut rebut dins la convocatòria del SolarCoop servirà per definir jurídicament l’organització de la comunitat. Com marca la legislació, l’acord és que tots els habitants que estiguin dins d’un radi de 500 metres puguin subscriure’s a la comunitat i tinguin el dret sobre la producció elèctrica d’una o més plaques del nou parc.

Les comunitats energètiques són agrupacions de ciutadans, entitats i/o empreses que s’organitzen per generar i gestionar la seva pròpia energia a partir d’una instal·lació d’energies renovables. A partir d’aquí, poden prestar més o menys serveis vinculats amb l’energia, en funció dels interessos dels seus membres. “No hi ha un únic format de comunitat energètica; són una figura que ha de ser flexible, perquè han de donar resposta a necessitats i situacions de partida que poden ser molt diferents”, ha detallat Morera.

Font: Ajuntament d’Ulldecona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *