La FIA torna a concedir al Circuit l’acreditació ambiental de tres estrelles

L’any 2015, el Circuit es va convertir en la primera pista de Formula 1 guardonada amb el nivell d’Excel·lència per la FIA gràcies al seu compromís amb la sostenibilitat.

La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) ha renovat al Circuit de Barcelona-Catalunya la certificació Three Star Environmental Accreditation que concedeix el seu programa de sostenibilitat. El traçat català continua demostrant una implicació mediambiental pionera en el món de l’esport i dels circuits, després de vuit anys de reconeixement.

L’any 2015, el Circuit es va convertir en la primera pista de Formula 1 que va obtenir l’acreditació de nivell d’Excel·lència del programa de sostenibilitat de la FIA. Aquest projecte busca millorar la sostenibilitat en l’esport de motor a nivell mundial i preveu un marc de treball en la gestió mediambiental dels diferents grups d’interès i ofereix iniciatives per avançar en aquest àmbit d’actuació.

La FIA ha certificat que la direcció del Circuit de Barcelona-Catalunya ha demostrat un compromís a llarg termini amb la millora contínua en accions sostenibles, havent rebut la primera certificació ISO 14001 l’any 2008. Compta també des de l’any 2021 amb la certificació ISO 20121:2013 d’esdeveniments sostenibles pels Grans Premis d’F1 i de MotoGP i les principals competicions internacionals que acull, així com amb el distintiu Biosphere. A més, l’estudi “Racing towards a sustainable future. A review of the sustainability performance of international racing circuits” de la consultora Enovation Consulting, situa al Circuit dins del top 2 dels circuits més sostenibles del món entre un total de 97.

En el seu informe, la FIA ha destacat que entre les accions dutes a terme, el “Circuit ha impulsat la mobilitat sostenible, ha desenvolupat una gran estratègia de comunicació que utilitza diversos mitjans i esdeveniments i ha aconseguit cobrir el 33% de la demanda energètica anual del Circuit a través de la instal·lació fotovoltaica pública d’autoconsum més gran de Catalunya. A més, ha contribuït a augmentar la conscienciació, l’educació i la participació ambiental de la societat i dels agents implicats en les seves activitats, així com a millorar l’ús del transport públic i l’ús compartit del cotxe pels espectadors i l’ús de vehicles elèctrics pel personal que treballa permanentment al Circuit”.

Font: Circuit de Barcelona Catalunya

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *