Lo Tros s’abonarà amb compost provinent de la fracció orgànica de la ciutat

Del contenidor a fertilitzant per a les plantes de l’hort social i comunitari Lo Tros. L’Ajuntament d’Amposta i el Copate han signat un conveni de col·laboració anual a través del qual el Copate donarà el compost provinent de la recollida selectiva, concretament de la fracció orgànica de la ciutat, per utilitzar-se com a abonament per a les plantes de Lo Tros. Divendres es van abocar prop de 3.000 quilos d’aquest compost a la zona comú dels horts i està previst que els usuaris el puguin utilitzar fins a finals de primavera.

L’ús d’aquest adob orgànic permet reduir l’ús de fertilitzants sintètics i millorar la qualitat del sòl i dels ecosistemes. La regidora d’Acció Climàtica i Medi Rural, Núria Marco, destacava que «projectes circulars com aquest fan visible on van a parar les restes d’orgànica que es reciclen correctament i tanca el cercle de reducció, reutilització i reciclatge». Aquest no és el primer cop que l’Ajuntament i Copate col·laboren en un projecte similar, ja que l’any 2021 també van aportar compostatge obtingut de la matèria orgànica i les restes de poda per a la fertilització de l’arbrat del Parc dels Xiribecs.

L’hort social i comunitari Lo Tros compta actualment amb 20 parcel·les, totes ocupades. La concessió és dos anys, amb possibilitat de renovació. No obstant, les persones interessades en obtenir un espai a l’hort poden presentar una instància genèrica per ser afegides a la llista d’espera, el qual els permetrà optar a una parcel·la en el cas que algú deixi la seva abans del termini establert.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *