Junts pel Baix Ebre presenta una moció per donarsuport al sector de la pagesia

El grup comarcal també fa una valoració molt positiva de l’acord pels tractaments del mosquit i la mosca negra a la comarca

El grup comarcal de Junts pel Baix Ebre ha presentat una moció per debatre al proper ple del Consell Comarcal del Baix Ebre per donar suport al sector de la pagesia. La proposta fa seues les reivindicacions dels pagesos instant a la Generalitat, al govern de l’Estat i a la Unió Europea a reduir la burocràcia a la qual està sotmesa el sector. Així mateix, la moció de Junts pel Baix Ebre reclama que es promoguin preus justos, incentius fiscals, que es reguli la importació i que es fomentin els productes de proximitat.

La consellera comarcal de Junts pel Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha assegurat que s’ha arribat a un punt crític on no es garanteix el relleu generacional del sector de la pagesia. “Si el sector no funciona, ni els joves ni ningú voldrà continuar i, llavors, què menjarem?”, ha manifestat, recordant que “defensar els pagesos és defensar el patrimoni de tota la societat”.

D’altra banda, el portaveu de Junts pel Baix Ebre, Òscar Ologaray, també ha aprofitat la roda de premsa per valorar l’acord assolit la setmana passada en el consell d’alcaldes pel pagament pels tractaments de les plagues, concretament del mosquit i la mosca negra, a la comarca. Ologaray s’ha facilitat que s’hagi arribat al consens en aquest tema i ha lamentat que no s’hagués fet abans. “És un acord que podria haver arribat al novembre si no s’hagués optat per una proposta tancada. Amb tot, esperem que estos consensos es puguin reproduir en molts altres temes que afecten a la comarca”, ha afegit.

Font: Junts Per Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *