Servei gratuït de recollida selectiva de residus fitosanitaris

S’ha implementat a tot Catalunya un servei de recollida selectiva gratuïta de productes fitosanitaris caducats o cancel·lats. El servei serà itinerant i es farà a través de les 33 cooperatives participants.

Cada agricultor tindrà un límit de 250 kg per lliurament i es preveu recollir més de 40 tones de productes fitosanitaris obsolets. El servei el realitzarà el gestor de residus CGM.

Amb aquesta mesura es vol donar una solució als agricultors en la gestió d’aquests productes que la normativa vigent no permet emmagatzemar.

També es vol centralitzar la gestió dels residus i simplificar els tràmits administratius.

Un pla pilot iniciat el 2021

El servei que ara s’ha desplegat arreu de Catalunya sorgeix a partir d’un pla pilot que es va iniciar el novembre de 2021 per realitzar la recollida d’aquests productes on van participar 10 cooperatives.

Productes útils amb alguns riscos

Els productes fitosanitaris són eines molt útils per a controlar les plagues dels vegetals i les males herbes. La Unió Europea està realitzant una revisió permanent d’aquests productes per tal d’evitar que s’utilitzin aquells que comportin riscos per a la salut de les persones o per al medi ambient.

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *