«Amposta fas goig», la nova campanya de sensibilització per fomentar el civisme i la sostenibilitat

Diu la dita que no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta. La campanya «Amposta fas goig» vol sensibilitzar sobre la importància de millorar la imatge de la ciutat cuidant els espais públics i actuant de forma cívica i sostenible. «La voluntat és traslladar a la ciutadania aquella part de compromís amb el nostre entorn, perquè la responsabilitat de tenir una ciutat neta, endreçada i sostenible és compartida», deia l’alcalde, Adam Tomàs, qui afegia que des del consistori s’ofereixen diferents recursos per facilitar el civisme i el reciclatge, des de la deixalleria mòbil al servei de recollida de trastos vells, els contenidors soterrats o les papereres.

La regidora d’Acció Climàtica i Medi Rural, Núria Marco, destacava que «la campanya naix de la voluntat de traslladar el missatge que tenir una ciutat bonica és cosa de totes i tots», en la línia del que ja s’havia iniciat amb altres iniciatives de continuïtat com Cuidem Amposta o Amposta Ciutat Sostenible. De la mateixa manera, és una forma més de treballar els ODS de l’Agenda 2030, perquè un paper o una burilla que tirem al carrer, com ja sabem, pot arribar a afectar la vida marina si acaba al riu.

«Amposta fas goig» es construirà a partir de tres pilars fonamentals: l’ús dels recursos de recollida de brossa; la gestió correcta de residus mitjançant el reciclatge per reduir la quantitat de fracció resta i el civisme quant a la utilització de les papereres o recollida d’excrements. Així, la campanya comptarà amb una primera part més visual amb tríptics, cartells a les marquesines i difusió a les xarxes socials, mentre que la segona fase serà de pedagogia en diferents espais d’Amposta i, a la tercera, s’actuarà en ubicacions concretes, majoritàriament places, per posar en relleu la presència de papereres prop dels bancs i la importància d’utilitzar-les.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *