CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI DE L’ANY 2025

El municipi del Catllar ha llançat la convocatòria per al Concurs de Fotografia que premiarà les millors imatges d’àmbit municipal per a ser incloses en el Calendari Municipal de l’any següent. Aquesta iniciativa, que ja es consolida com una tradició anual, té com a objectiu promoure la participació de la ciutadania en la creació d’un producte cultural que reflecteixi la diversitat i riquesa del patrimoni i la vida quotidiana del Catllar.

Participació Oberta i Accessible

Una de les característiques destacades d’aquest concurs és la seva obertura a qualsevol persona interessada, ja sigui professional o aficionada, amb l’únic requisit de ser major de 18 anys. Això proporciona una oportunitat per a tothom de mostrar la seva perspectiva única sobre els aspectes més destacats del municipi. La participació en el concurs és totalment gratuïta, fent-lo accessible per a totes les capes de la població.

Premis Atractius per Estimular la Creativitat

El certamen ofereix 12 premis, cada un dotat amb 100 € en forma de vals de consum a establiments i restaurants del propi municipi. Aquesta iniciativa busca no només reconèixer el talent dels fotògrafs, sinó també impulsar l’economia local incentivant el consum als negocis de la zona. Amb una quantitat de premis tan significativa, s’espera estimular la creativitat i fomentar la participació activa dels residents.

En casos excepcionals on una mateixa persona obtingui dos premis, l’import dels premis successius es reduirà progressivament per garantir una distribució més equitativa dels recursos. Aquesta mesura pretén evitar la concentració de premis en un petit grup de participants i promoure la diversitat en les imatges seleccionades.

Requisits Tecnics i Artístics

Les bases del concurs estableixen alguns requisits tècnics per assegurar la qualitat de les imatges seleccionades. Les fotografies han de ser en color, amb un format JPG i una grandària mínima de 1500 x 1000 píxels. A més, es demana una resolució alta de 300 pppi per garantir la qualitat d’impressió en el calendari. És fonamental l’absència de signatura impresa a les fotografies, mantenint-ne la neutralitat per permetre que la seva valoració es centri únicament en la seva expressivitat artística.

Un Jurat de Prestigi amb Puntuació Objectiva

El Jurat, compost pels regidors de l’Ajuntament del Catllar i experts en imatge i fotografia, serà l’encarregat d’avaluar les fotografies participants. Cada membre del jurat votarà 12 fotografies, i en cas d’empat, es donarà més pes als vots dels experts en fotografia. Aquesta estructura de puntuació busca garantir una avaluació justa i equitativa, valorant tant la visió artística com la tècnica fotogràfica.

Veredicte i Celebració dels Premis

El veredicte final serà inapel·lable i es farà públic a través de la pàgina web i les xarxes socials de l’Ajuntament, amb una comunicació prèvia als premiats. El lliurament dels premis tindrà lloc dins dels actes de la Festa Major d’estiu, en una cerimònia que es publicarà prèviament en la convocatòria oficial. Aquest esdeveniment serà una oportunitat per a la comunitat celebrar i reconèixer el talent dels guanyadors, creant un espai de convivència i apreciació de la creativitat local.

Conclusió

El Concurs de Fotografia pel Calendari de l’Ajuntament del Catllar s’erigeix com una oportunitat única per a la comunitat per expressar-se a través de la imatge i contribuir a la creació d’un producte cultural que capturi la bellesa i autenticitat del municipi. Amb bases clares i accessibles, aquest concurs es consolida com una iniciativa inclusiva que busca promoure l’art i la cultura a la vegada que dinamitza l’economia local. La participació ciutadana en aquesta proposta representa una contribució activa a la construcció de la identitat del Catllar, a través de la mirada única de cadascun dels seus habitants.

Font: Ajuntament del Catllar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *