Un dron amb IA contra el narcotràfic i el robatori de coure

La Policia Aèria de Mossos d’Esquadra ha iniciat el desplegament territorial aeri a Catalunya amb la incorporació de 24 drons i d’una aeronau no tripulada d’ala fixa.

L’aeronau es destinarà a la lluita contra el terrorisme i les xarxes de narcotraficants que operen per via marítima, i vigilarà de forma preventiva línies fèrries on es produeixen robatoris de coure.

Una aeronau amb intel·ligència artificial

El dron d’ala fixa és una aeronau no tripulada que té una major autonomia, velocitat i distància de vol i que incorpora intel·ligència artificial (IA) per facilitar el pilotatge i control, així com la gestió de les imatges. Aquestes característiques l’habiliten per:

  • Patrullatge aeri en zones marítimes per incrementar la lluita contra organitzacions criminals vinculades amb el narcotràfic.
  • Detectar plantacions de marihuana en zones de difícil accés.
  • Recerques de persones en llocs de muntanya.
  • Vigilància preventiva en línies fèrries de Catalunya on es produeixen robatoris de coure.

Els seus avançats sistemes de càmera i enllaç de dades permeten la transmissió de dades en temps real, proporcionant informació i intel·ligència policial als equips de terra de manera oportuna.

La resta de drons tenen característiques adaptades a diverses tasques: càmeres tèrmiques, vols en interiors d’edificis, vols en males condicions atmosfèriques, creació de mapes 3D, etc.

Les bases aèries són als aeroports de Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona.

El Pla Estratègic de la Policia Aèria de Catalunya vol desplegar la força aèria dels Mossos d’Esquadra en els anys entrants i controlar l’espai aeri. Aquest pla preveu integrar els Mossos d’Esquadra dins l’espai aeri europeu per a drons.

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *