Torneig de veterans d’escacs a Cambrils

El proper mes de març, la Delegació de Tarragona de la Federació Catalana d’Escacs, amb la col·laboració del Club Escacs Cambrils, organitzarà un emocionant torneig de veterans d’escacs a la pintoresca localitat de Cambrils. L’esperat esdeveniment tindrà lloc al Casal Municipal de la Gent Gran, a l’Avinguda de Sant Joan Baptista de la Salle número 13.

Aquest torneig, dirigit per Jordi Mas Mestres i Xavier Gómez Sanz, està destinat a tots els esportistes amb llicència federativa vigent per algun club de la Territorial de Tarragona, nascuts l’any 1974 i anteriors. A més, els participants competiran en dues categories segons l’edat: el Grup +65 per als esportistes nascuts l’any 1959 o abans, i el Grup +50 per als nascuts l’any 1974 o anterior.

Les partides es desenvoluparan els divendres 8, 15, 22 març, 5, 12, 19 i 26 d’abril, i 3 de maig de 2024. Les emocions i la concentració estaran a l’ordre del dia ja que les partides començaran puntualment a les 16:00h de la tarda. El termini de presentació davant del tauler serà d’una hora, de manera que a les 17:00h es declararan les incompareixences.

El sistema de joc utilitzarà un suís a 8 rondes, amb aparellaments realitzats pel programa informàtic Swiss Manager. El rànquing inicial es farà segons l’Elo FIDE. El ritme de les partides serà de 90 minuts més 30 segons d’increment per jugada, assegurant partides emocionants i dinàmiques.

En cas d’empat, es recorrerà als desempats per determinar els guanyadors. Els criteris inclouen el resultat particular dels escaquistes empatats, Buchholz, performance recursiva i altres factors que asseguren una justa determinació dels guanyadors.

A més de l’emoció de les partides, els participants tindran l’oportunitat de competir per prestigiosos premis. Tant els tres primers classificats de la Categoria +50 com els de la Categoria +65 rebran un trofeu en reconeixement al seu èxit en el torneig. Els trofeus seran lliurats als jugadors guardonats durant la FESTA DELS ESCACS de la DELEGACIÓ TERRITORIAL DE TARRAGONA al mes de juny.

Aquest torneig no només és una oportunitat de demostrar habilitats i estratègies d’escacs, sinó que també serveix com a classificatori. Els millors jugadors tindran l’oportunitat de participar a la final de Veterans de Catalunya, que se celebrarà del 11 al 19 de maig de 2024.

És important destacar les normes sobre incompareixences, retards i descansos establertes pel torneig. Aquells esportistes que no assisteixin a una ronda sense causa justificada seran retirats del torneig, perdent tots els drets que els atorguen les bases. El temps màxim per presentar-se davant del tauler és d’una hora des de l’inici establert de la ronda, i es permeten fins a dos byes de 0 punts amb la sol·licitud prèvia a la publicació dels aparellaments.

L’arbitratge del torneig serà a càrrec de l’àrbitre principal Josep Maria Camell i l’àrbitre auxiliar Josep Garcia Menchon, i les seves decisions seran inapel·lables.

Les inscripcions es podran realitzar mitjançant un formulari i requereixen el pagament de 15 €. Les inscripcions es tancaran el 4 de març a les 19:00h, i passat aquest moment l’organització no garanteix la tramitació de les inscripcions.

Per a aquells que vulguin seguir l’esdeveniment, la Federació Catalana d’Escacs té la intenció de fer difusió tant a la premsa com a les xarxes socials, publicant imatges i dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Així mateix, s’autoritza la publicació de fotografies, vídeos i dades a altres empreses col·laboradores de l’esdeveniment.

En definitiva, aquest torneig de veterans d’escacs a Cambrils promet ser una oportunitat única per als amants dels escacs de demostrar les seves habilitats, competir per prestigiosos premis i gaudir d’una experiència única en un entorn dedicat al noble joc de taulell. Amb una organització impecable i amb estrictes normes per garantir la justícia i la competència, aquest esdeveniment es presenta com una cita imperdible per als apassionats dels escacs a la regió.

Font: Federació Catalana d’Escacs

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *