El cinema en català arriba a casa de la mà del prestigiós Cicle Gaudi

L’Ajuntament de Riba-Roja d’Ebre ha signat un conveni amb la Acadèmia Catalana del Cinema i properament es projectaran les pel·lícules mes importants del darrer any al cinema de la Societat del nostre municipi. Des del consistori recolzem la cultura i el setè art apropant les millors produccions a tots els ribarrojans.

El proper 23 de març es projectarà “El mestre que va prometre el mar” dirigida per Patricia Font. La pel·lícula, que tracta sobre l’historia real d’Antonio Benaiges (interpretat per Enric Auquer), un mestre de Mont-Roig del Camp que va ser destinat a Burgos abans de la Guerra Civil i d’Ariadna (interpretada per Laia Costa) que cerca les restes del seu besavi desaparegut durant l’enfrontament. Es tracta d’un homenatge als nostres avantpassats que van viure un dels períodes més foscos de la societat espanyola durant el darrer segle.

Protagonitzada per Enric Auquer, actor revelació als Goya de 2019 pel seu paper a “Quien a hierro mata”; ara amb el seu darrer treball cinematogràfic rendeix tributs a tots els mestres republicans que van treballar per transformar la societat amb els seus innovadors mètodes d’ensenyament. Per la seva part, Laia Costa, que va rebre el Goya a la millor actriu protagonista per “Cinco Lobitos”, interpreta la foscor d’una època on la falta d’humanitat predominava cercant justícia i un final digne per aquells que no el van tindre. Completen l’equip d’intèrprets: Luisa Gavasa, Ramón Agirre, Gael Aparicio, Alba Hermoso, Nicolás Calvo, Antonio Mora, Milo Taboada, Jorge da Rocha, Edu Ferrés, Alba Guilera i Laura Conejero.

Quasi 10 anys portant la cultura per tot el territori

Parlar del cicle Gaudí és parlar d’un projecte únic impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català i les diputacions provincials de Catalunya juntament amb la Fundació SGAE i la Fundació Víctor Grifols i Lucas. La seva meta és arribar a aquells indrets on la ciutadania no té un accés fàcil al cinema. Aquesta iniciativa, que va néixer l’any 2016, pretén fomentar la cultura local, generant debats públics sobre aquells aspectes que més ens preocupen. Per fer-ho possible, han fet preus populars on l’entrada general costa 4,5 euros i 3 euros la reduïda.

Font: Ajuntament de Riba-roja d’Ebre

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *