Arriba a Valls una nova edició de la tradicional Escudellada d’Andorra la Vella

> Com a novetat l’acte se celebrarà al Pati el proper diumenge 10 de març

> Hi haurà zona de degustació, ambientació musical i, a més, t’enduràs un plat commemoratiu amb cullera de fusta

L’Ajuntament de Valls i el Comú d’Andorra la Vella organitzen el proper diumenge 10 de març al Pati la Gran Escudellada Popular. Aquest agermanament forma part dels actes d’intercanvi de tradicions que les dues poblacions mantenen des de 1967. L’acte comptarà amb ambientació musical i una zona de degustació.

La festa gastronòmica es celebrarà a les 13 hores i l’organitza la Confraria d’Escudellaires d’Andorra La Vella. Els tiquets per a l’escudellada, al preu de set euros, es poden adquirir de forma anticipada a lOficina Municipal d’Informació i Turisme, ubicada al carrer de la Cort número 3, o el mateix dia 10 de març a partir de les 12 hores al Pati. La compra del tiquet inclou la degustació d’escudella, un plat de ceràmica commemoratiu de l’agermanament, una cullera de fusta, pa i vi.

Als anys 70, uns amics de l’avinguda Meritxell d’Andorra La Vella que celebraven el dia de Sant Antoni van decidir festejar-ho a l’entorn dels seus negocis oferint escudella i carn d’olla als veïns i conciutadans. Era, en certa manera, la recuperació d’una tradició centenària que se celebrava per la festivitat de Sant Antoni, i s’acostumava a repartir menjar entre els andorrans de la Parròquia. Més tard, i a causa de la multitud que s’aplegava en aquell punt, es va decidir traslladar la celebració al centre d’Andorra la Vella, primer a la plaça Rebés i després a la plaça del Poble, i a partir de llavors es constituí la Confraria d’Escudellaires, responsables de l’Escudella de Sant Antoni d’Andorra la Vella. Cinquanta anys després l’Escudellada s’ha convertit en una tradició que ha arrelat amb vigor en el calendari de festes d’Andorra La Vella i, fruit de l’agermanament, també a la ciutat de Valls.

Font: Ajuntament de Valls

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *