El Consell Comarcal aprova una Declaració Institucional de suport a la mobilització de la pagesia

Amb aquest text l’ens supramunicipal vol mostrar la seva solidaritat i suport ferm a aquest sector, tot instant a l’adopció de polítiques actives per revertir la crisi del mateix.

El Ple Ordinari del Consell Comarcal del Tarragonès, celebrat el passat dimarts 27 de febrer, va aprovar, per unanimitat de tots els consellers i conselleres comarcals, una Declaració Institucional de suport a la mobilització de la pagesia.

Aquesta declaració posava de relleu la difícil situació per on passa aquest sector degut a, entre altres aspectes, les reduccions dels preus de compra al camp per sota del preu de cost, l’augment d’importacions de productes agrícoles de països amb normatives menys restrictives i l’excés de tràmits
burocràtics, a més de la crisi climàtica i la greu sequera. En aquest sentit, el text posava de manifest la importància del sector agrari i agroalimentari de Catalunya, tot ressaltant la necessitat de que la societat i les diverses administracions s’impliquin per recolzar aquest sector que garanteix el subministrament d’aliments, però també la continuïtat de la vida més enllà de les àrees metropolitanes i la preservació del paisatge rural.

Amb aquesta Declaració Institucional, el Consell Comarcal del Tarragonès vol mostrar la seva solidaritat i suport ferm amb la pagesia i amb les seves mobilitzacions dels darrers dies, instant a l’adopció de polítiques actives per revertir la crisi del sector.

Altres aspectes tractats al Ple A més, la sessió plenària també va servir, entre altres aspectes, per donar
compte del Pla anual de control financer 2024. En l’àmbit d’Ensenyament destaca la proposta d’aprovació inicial de la memòria tècnica d’adequació de la cuina de l’institut escola Mediterrani de Tarragona, redactat per l’empresa Servei d’Àpats SL, adjudicatari del servei de menjador i validada pels serveis
tècnics comarcals. Pel que fa a l’àmbit de Benestar Social, cal ressaltar que el ple va aprovar l’adjudicació a l’empresa Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla del contracte del Servei d’Atenció a Domicili (SAD) de l’ABSS del Tarragonès; a més de l’aprovació també de l’adjudicació a l’empresa Clece, SA del contracte del Servei de Teleassistència Avançada a Domicili a l’ÀBSS del Tarragonès.

En l’àmbit de Medi Ambient, es va presentar al Ple la proposta d’aprovació i acceptació inicial, per delegació, d’una nova revisió de preus del 0,5% sol·licitada per FCC Medio Ambiente SA sobre l’adjudicació del servei de recollida de residus, neteja viària i de platges, i gestió de deixalleries de
diferents municipis del Tarragonès, arran l’evolució del PIB de l’any 2023. Pel que fa a Urbanisme destacar l’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès, relatiu al Programa de Mediació per al lloguer social per a l’any 2024 i a l’Oficina Local d’Habitatge, per al període 2024-2027, entre d’altres aspectes.

Per últim, pel que fa a Hisenda i Promoció Econòmica es va ratificar el decret de presidència de data 30 de gener de 2024, mitjançant el qual s’aprovà un conveni de col·laboració amb la Diputació de Tarragona en el marc del Pla de Foment de l’Ocupació Tarragonès 2024.

Font: Consell Comarcal del Tarragonès

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *