L’Escola Ventura Gassol omple el Teatre Auditori

  • Es tracta d’una iniciativa de les regidories de Cultura i Festes, Ensenyament i Joventut, amb els centres educatius del municipi.
  • Els dies 13 i 15 de febrer van poder gaudir de l’espectacle Miranius de la Cia. de Paper i de Quo No Vadis, respectivament.

Al llarg d’aquest mes de febrer els cursos del segon cicle d’educació infantil i els d’educació primària de l’Escola Ventura Gassol han tingut l’oportunitat d’assistir al Teatre Auditori municipal per poder gaudir de dues obres de teatre. La iniciativa s’emmarca dins l’aposta del consistori i dels centres educatius per apropar el teatre i la cultura a l’alumnat.

El dimarts 13 de febrer els cursos del segon cicle d’educació infantil i els de cicle inicial van poder gaudir de l’espectacle Miranius de la Cia. de Paper, un obra que ens parla d’aquells animals i insectes que ens envolten. Titelles, jocs d’ombres i música en directe que van fer gaudir a les 240 nenes i nens que hi van assistir.

Aquesta obra, concretament, s’ha pogut dur a terme gràcies a la subvenció que rep l’Ajuntament del Morell per part de la Generalitat de Catalunya en la línia del projecte “Programes municipals d’arts escèniques en l’àmbit de l’ensenyament reglat”, des del segon cicle d’Educació Infantil i fins a segon de Batxillerat. L’objectiu d’aquest programa és que els alumnes dels diferents centres educatius del municipi gaudeixin almenys d’una proposta teatral anual pensada expressament per a ells. Des dels tres anys i fins a l’institut es tracta que l’alumnat morellenc pugui gaudir de les arts escèniques en viu, i que ho faci veient continguts que els puguin ser atractius, divertits i, per què no, també educatius. La tria de les diferents propostes es fa en col·laboració amb els diferents equips directius dels diferents centres i s’intenta que siguin espectacles de gran qualitat com els exhibits aquest 2024.

La segona obra, programada el dijous 15, va ser una proposta de la Companyia La Pera Llimonera, que va portar el seu espectacle Quo No Vadis, una comèdia protagonitzada per dos treballadors d’un teatre: un mestre i el seu ajudant. Ambientada a l’època romana, hi apareixien protagonistes històrics com Juli Cèsar, Marc Antoni o la Cleopatra. Un espectacle en to de comèdia dirigit a l’alumnat de l’escola, que van omplir 200 butaques del Teatre Auditori.

Des de la regidoria de Cultura i Festes, la regidoria d’ensenyament i la regidoria de Joventut es continuarà apostant perquè tot l’alumnat del municipi pugui gaudir, com a mínim, d’un acte escènic al llarg del curs escolar. Així mateix, i com s’ha fet en anys anteriors, dins del PrimaverArt també es programarà un espectacle en sessió matinal dirigit a l’alumnat, en aquest cas, de l’institut.

Font: Ajuntament del Morell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *