L’AEQT PARTICIPA EN LA CELEBRACIÓ INTERNACIONAL GLOBAL WOMAN BREAKFAST 2024

La sessió que ha tingut lloc a l’ETSEQ, Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química, ha tractat temes com els principals desafiaments als quals s’enfronten les dones en la indústria química, l’evolució de la representació de les dones en rols de lideratge, estratègies per promoure una major diversitat de gènere en les disciplines STEM o quines accions s’implementen a les empreses químiques, i també en el món investigador i acadèmic, per promoure la inclusió i la diversitat de gènere en tots els nivells de l’organització.

Maria Mas ha destacat que “els desafiaments de la dona en la indústria química van en línia els que s’enfronta a la societat en general. Mas, ha remarcat que “és destacable el comportament del sector químic en els darrers anys quant a polítiques d’igualtat, ja que segons dades de l’INE,  el 2023  el 44,4% de la força laboral del sector estava conformada per dones enfront dels 28.7 % que representen a la indústria manufacturera”.

La directora de l’AEQT ha assenyalat també que “des de la indústria química s’ha desenvolupat un programa de foment de les disciplines STEM  per afavorir oportunitats d’aprenentatge pràctic per inspirar a les joves a explorar carreres en aquest camp”.

En el debat han participat també Belén Brota, directora del Departament Tècnic de Qualitat i Medi Ambient del Complex Industrial d’ERCROS, S.A. de Tarragona, i professora associada del DEM de la URV, la Dra. Míriam Díaz de los Bernardos, directora de la Línia de Catàlisi de la Unitat de Química d’Eurecat Tarragona i directora de la Red d’Hidrogen de Catalunya H2CAT, la Dra. Maria Ivana Lapuh, investigadora postdoctoral del laboratori d’innovació i valorització de l’ICIQ i  Eva Ródenas, subsecretària de l’IES Comte de Rius. La moderació de la taula ha anat a càrrec de la Dra. Núria Ruiz, coordinadora del Grau de Química i professora del Departament de Química Física i Inorgànica.

La Global Women Breakfast és organitzada per la IUPAC, Unió Internacional de Química Pura i Aplicada que  és l’autoritat mundial en matèria de normes digitals en química; nomenclatura i terminologia químiques.  La IUPAC és líder en la provisió de coneixements científics objectius per a la resolució de problemes globals crítics que afecten tots els aspectes de la química que tenen un impacte social.

Font: AEQT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *