Les dones van cobrar 6.196 euros menys el 2021

A Catalunya, tot i que mostra una tendència descendent, la desigualtat salarial entre homes i dones persisteix amb una bretxa del 19,9%, segons dades de l’any 2021.

La bretxa salarial de gènere és un indicador que mesura la diferència entre els salaris dels homes i de les dones i que permet detectar fàcilment la desigualtat retributiva.

Quines són les principals conclusions de l’estudi?

  • La bretxa salarial de 2021 se situa en el 19,9%, és la segona bretxa més baixa de la sèrie històrica, amb una xifra per sota del llindar del 20%.
  • L’informe mostra que el 2021 les dones van cobrar de mitjana 6.196 euros menys que els homes, 516 euros menys al mes.
  • Pel que fa a franges d’edat, la bretxa salarial més baixa es troba en el tram dels 25 als 45 anys (14%). La més elevada, en el dels 45 als 54 anys (23,5%). Aquesta dada ens confirma que la bretxa s’accentua en els trams d’edat que coincideixen amb la criança dels fills i filles.
  • Els guanys salarials al llarg de la distribució salarial mostren l’existència d’un “terra enganxós” i un “sostre de vidre”, és a dir, una dificultat major de les dones per créixer laboralment i salarialment.
  • Les dones amb nacionalitat espanyola tenen un guany brut anual mitjà considerablement major al de les dones estrangeres.
  • Per tipus de contracte, la bretxa és especialment rellevant pels indefinits (21,5%), mentre que pels temporals és molt baixa (1,8%).
  • La bretxa més àmplia la trobem en les dones treballadores dels serveis de restauració, personals i venedors (31,4%) i a les ocupacions elementals (31,2%), que són, a més, els dos grups amb els guanys anuals més reduïts. A l’altre extrem, amb una bretxa de la meitat, trobem el grup d’operadores d’instal·lacions i maquinària, i muntadores (15,5%).

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *