Un cap de setmana amb diferents actes per finalitzar el mes de febrer

Divendres 23 de febrer a les 19h, el nostre veí i bomber de la Generalitat Xavier Torrell, va oferir una xerrada sobre primers auxilis a la Sala Anton Mateu del Casal dels Jubilats. S’hi van aplegar més de 25 persones que van rebre consells sobre com actuar davant d’un accident quotidià, sobre la prevenció d’incendis en el domicili i quines són les conductes de risc.

A més a més va explicar, amb demostracions insitu, com col·locar un accidentat en la PLS (Posició Lateral de Seguretat) i com fer la maniobra de Heimlich en cas d’ennuegament. També va donar consells sobre el tractament de talls i cremades, com actuar davant un ferit amb contusions o ossos trencats, com actuar davant una emergència i com fer la reanimació cardiopulmonar. Abans d’aquesta explicació va donar a conèixer el protocol PAS (Protegir, actuar, socórrer) amb diferents exemples en directe gràcies als ninos Little Anne un DEA de pràctiques, que al final de la xerrada, qui va voler, va poder utilitzar.

A la mateixa hora, a la sala de baix de la Biblioteca, l’associació ACUTIG va convocar totohom a la segona sessió per parlar sobre el Projecte Sostenible de Gestió de Boscos de Sarral. En aquest cas van comptar amb la participació de l’associcació Forestal de les Comarques de Tarragona i van parlar sobre la propietat dels boscos i la seva gestió.

Dissabte a la tarda, el Grup Excursionista Sarralenc celebarva els seu 20è aniversari amb un sopar -berenar obert a tothom a la Sala Recreativa. Van participar gairebé 80 persones, que van gaudir del sopar, amb pastís d’aniversari inclòs. Els assistents van gaudir de la projecció de fotografies de les caminades fetes fins a data d’avui.

També dissabte, a les 19h, a la Penya Barcelonista situada també a la Sala, es va fer una xerrada col•loqui sobre el món del barcelonisme on van participar els socis.

Finalitzaven els actes del cap de setmana amb la reestrena, diumenge 25 a les 19h  de la pel·lícula “Quintos 1982-1922” que ja es va projectar el 7 de gener amb tant d’èxit que la gent va demanar que es fes una segona projecció. Van assistir gairebé una cinquantena de persones, alguns repetidors, que van recordar les carrosses i la festa d’aquells anys. Tot això gràcies a les filmacions digitalitzades de cinema súper-8 cedides pels veïns del poble, recuperades i muntades pel nostre veí Albert Esteller, amb el suport de l’ajuntament..

Font: Ajuntament de Sarral

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *