VIII Concurs de poesia i narrativa breu – LLETRES AL VENT 2024

L’Ajuntament de Gandesa i la Biblioteca de Gandesa Dr. Mn. Joan Baptista Manyà han anunciat amb entusiasme la convocatòria del VIIIè Concurs de Poesia i Narrativa Breu “Lletres al Vent” per a l’any 2024. Aquesta iniciativa, consolidada com un esdeveniment cultural destacat, té com a objectiu fomentar la creativitat literària i el gaudi per la poesia i la narrativa entre els habitants de la comunitat. La novetat d’aquesta edició és la continuació de la col·laboració amb Òmnium Terres de l’Ebre, que contribuirà amb la compra dels llibres que es lliuraran als premiats, afavorint així la difusió dels treballs guanyadors.

Bases del Concurs:

  1. Tema i Modalitat: La temàtica dels treballs és lliure, permetent als participants explorar la seva creativitat sense restriccions. Les dues modalitats, poesia i narrativa breu, brinden als escriptors l’oportunitat de destacar en diferents gèneres literaris.
  2. Format de Presentació: Les obres hauran de complir amb les especificacions tècniques establertes pel concurs. Els treballs de poesia no podran superar els 40 versos (en 3 fulls màxim), mentre que la narrativa breu ha de tenir una extensió màxima de 2.000 paraules (en 4 fulls màxim). És fonamental que els textos siguin originals, inèdits i escrits en català o castellà per un sol autor.
  3. Participants i Categories: El concurs s’obren a totes les edats, permetent la participació individual a partir dels 6 anys (1r primària). Les categories es distribueixen de manera equitativa per a cada modalitat, cobrint des de l’alumnat de primària fins als joves i adults, amb la finalitat de promoure la participació en tots els nivells educatius i etaris.
  4. Processus de Participació: Els participants hauran de presentar les seves obres mitjançant un formulari web habilitat per a aquest fi. Els documents adjunts han de seguir un format específic i portar un pseudònim per garantir l’anonimat davant del jurat.
  5. Termini d’Admissió d’Obres: El període d’admissió d’obres estarà obert des de la publicació de les bases fins al 14 d’abril del 2024. Qualsevol modificació en els terminis es comunicarà mitjançant els mitjans habituals.
  6. Jurat de Prestigi: Un jurat compost per membres especialitzats del món de la cultura, la literatura i la poesia serà l’encarregat de valorar els treballs participants. La diversitat del jurat assegura una avaluació justa i imparcial de les obres presentades.
  7. Veredicte i Atorgament: El jurat avaluarà la qualitat, creativitat i correcció lingüística, amb especial atenció a les categories més joves per garantir que els treballs reflecteixin l’expressió autèntica dels participants. Els guanyadors es faran públics el 5 de juny del 2024, coincidint amb l’acte d’entrega de premis que se celebrarà a la Biblioteca Municipal de Gandesa o a un altre espai municipal.
  8. Premis i Difusió: Es lliuraran premis a cada categoria i modalitat, amb reconeixements econòmics, lots de llibres i diplomes. El jurat es reserva el dret de declarar deserts els premis o d’atorgar accèssits a obres destacables. L’ajuntament i la biblioteca es comprometen a difondre les obres guanyadores de manera pública, respectant sempre els drets dels autors.
  9. Acceptació de Bases: La participació en el concurs implica l’acceptació total de les bases establertes. Aquells interessats a obtenir més informació o resoldre dubtes poden contactar amb la Biblioteca de Gandesa mitjançant el telèfon 977420555 o l’adreça de correu electrònic biblioteca@gandesa.cat.

Aquesta setena edició del Concurs de Poesia i Narrativa Breu «Lletres al Vent» promet ser una oportunitat única per als amants de la paraula escrita per expressar-se i compartir la seva visió del món a través de la literatura. Amb la participació activa de la comunitat i el suport continuat d’institucions com Òmnium Terres de l’Ebre, la convocatòria de l’ajuntament de Gandesa és un testimoni del compromís amb la cultura i el foment de la creació literària. Animem a tots els escriptors, ja siguin joves talents o autors experimentats, a agafar la ploma i participar en aquesta celebració de les lletres. Les paraules, com la imaginació, no tenen límits, i «Lletres al Vent» espera amb interès descobrir les històries i poemes que flotaran en l’aire d’aquesta vuitena edició.

Font: Ajuntament de Gandesa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *