Cinc atletes FCA a Glasgow als World Championships

Adel Mechaal amb una de les medalles d’or. Foto RFEA i Jaël Bestué al Míting Internacional. Foto FCA

Quatre atletes de la Federació Catalana d’Atletisme viatgen amb RFEA pel viure el Campionat del Món d’atletisme indoor, a Glasgow, Escòcia. Després d’una temporada intensa en pista coberta, l’Adel Mechaal, l’Esther Guerrero, la Jaël Bestué i la Xènia Benach competiran en el sostre de l’atletisme mundial en un campionat que es presenta interessant.

Agafeu paper i bolígraf perquè farem seguiment dels atletes de Catalunya. D’entrada, la primera en competir serà la banyolina Esther Guerrero. L’atleta de New Balance ve d’aconseguir un nou títol indoor al Campionat d’Espanya, a més d’aconseguir ser la campiona de Catalunya, tot plegat, a la prova dels 1.500 m. Guerrero ha aconseguit aquest curs una marca de 4:05:27, i el seu primer objectiu serà entrar a la final. Competirà a les eliminatòries divendres a les 20:05 h hora peninsular.

Esther Guerrero juntament a Marta Pérez. Foto FCA

El següent en competir serà l’homòleg de Guerrero a la prova masculina. Adel Mechaal, amb una trajectòria gairebé idèntica a la banyolina. Mateixa edat, mateixa prova (Mechaal però també competirà al 3.000 m) i en aquest cas, objectius lleugerament més ambiciosos. Mechaal, que ve de guanyar el campionat d’Espanya de les dues proves, arriba a Glasgow per lluitar pel podi. Abans però, haurà d’aconseguir la classificació per la final, a les eliminatòries de divendres a les 21:10 h hora peninsular.

La tercera en entrar a escena serà Jaël Bestué. La santcugatenca arriba després de sumar un nou or al Campionat d’Espanya, amb un temps de 7.18 a les seves esquenes, i acumulant any rere any més bagatge internacional. Aquest cop, buscarà superar les eliminatòries dels 60 mll i encarar les semifinals amb l’objectiu de poder entrar a la final. A les 12.20 h del dissabte hora peninsular arribarà la primera prova de foc per Bestué.

Xènia Benach al Míting Internacional. Foto FCA

Finalment, amb la RFEA, competirà Xènia Benach. L’atleta de Vilafranca del Penedès tornarà a tenir una experiència en un mundial indoor després de Belgrad. A les 11.25h de diumenge, hora peninsular, Benach buscarà la classificació per les semifinals dels 60 metres tanques. L’atleta ve de pujar al podi al Campionat d’Espanya absolut d’Ourense i va ser campiona absoluta catalana al gener. Mirarà de seguir amb la progressió i aproximar-se a les seves millors marques.

Guillem Arderiu. Foto FAA

Cal recordar que, en el cas de Mechaal, també competirà al 3.000 m, i ho farà a la final el dissabte a les 21.40 h horari peninsular. Mechaal podria arribar a competir en tres curses en només tres dies, sumant la possibilitat de les dues curses de 1.500 m. Les dues finals de 1.500 m seran les darreres proves del campionat, diumenge a les 22.30 h i les 22.45 h respectivament. En el cas de Bestué, si accedís a semifinals dels 60 mll hauria de competir el dissabte a les 20.45 h, mentre que la final seria a les 22.45 h. Benach, de la seva banda, a les 20.40 h de diumenge disputaria les hipotètiques semifinals, mentre que la final seria a les 22 h.

D’altra banda, cal apuntar un cinquè atleta amb llicència FCA a Glasgow. Es tracta del velocista Guillem Arderiu, que entrena a L’Hospitalet de Llobregat i competeix des d’aquest curs amb l’Andorra Altetisme. Arderiu és medallista de Catalunya sub 23 PC aquest curs, amb una marca de 7.04 a Sabadell. A les 14.10 h de divendres competirà a les eliminatòries de 60 mll.

· + informació

Font: Federació Catalana Atletisme

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *