Convocatòria per sol·licitar ajuts per al pagament de lloguer o cessió d’ús d’habitatge

El 27 de febrer es va publicar al DOGC la convocatòria per a la concessió dels ajuts per al pagament del lloguer o preu de cessió d’habitatge o habitació per a l’any 2024 per a persones que tinguin 65 anys o més o que tinguin 35 anys o menys.

Els ajuts al pagament del lloguer estan destinats a persones que no es troben en risc imminent d’exclusió però que necessiten d’un ajut per poder seguir residint en l’habitatge on viuen. Per tant, són una eina per a prevenir el risc d’exclusió residencial de les famílies amb menys recursos.

Els ajuts al lloguer de la Generalitat no són lineals per tal de garantir-ne l’equitat. És a dir, no són d’una quantitat fixa sinó que s’ajusten a l’esforç que suposa per a cada persona el pagament del lloguer en funció dels ingressos, amb un màxim de 200 euros i un mínim de 20 euros al mes (250 i 20 euros, respectivament, en el cas de la convocatòria per a joves).

També tenen en compte la situació geogràfica de l’habitatge, pel que fa al topall màxim del lloguer que pot ser subvencionable, que va dels 900 euros mensuals per habitatge (950 per a la convocatòria de joves) i 450 per habitació, a l’àmbit metropolità de Barcelona; 650 euros (350 per habitació) a la resta de la demarcació de Barcelona i a la demarcació de Girona; i de 600 euros per habitatge i 300 euros per habitació a les demarcacions de Tarragona i Lleida i a les Terres de l’Ebre.

Els joves fins a 35 anys poden presentar la sol·licitud de l’11 de març al 12 d’abril en aquest enllaç. Els majors de 65 anys ja poden sol·licitar l’ajut fins al 27 de març en aquest enllaç.

La sol·licitud també es pot presentar presencialment amb cita prèvia que es pot demanar per correu electrònic a borsahabitatge@baixpenedes.cat  o per telèfon al 977665817.

La convocatòria d’ajuts destinada a les franges d’edat intermitges (36 a 64 anys) s’obrirà pròximament.

Podeu consultar més informació i la llista de la documentació requerida en aquest enllaç.

Font: Ajuntament de Sant Jaume del Domenys

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *