ELS PAGESOS RECUPEREN UNA PROCESSÓ PER DEMANAR LA PLUJA

Diferents mitjans de comunicació s’han fet ressò de l’acte de fe, devoció i tradició que es va fer dissabte passat al municipi.

Un centenar de persones van participar dissabte en una pregària rogativa per implorar que arribi la pluja, després de mesos i mesos amb uns registres de pluja per sota de la normalitat.
La convocatòria sorgida per un grup de pagesos del poble va recordar una tradició que no es portava a terme des de feia 72 anys, quan es va fer un ritu similar al de dissabte. Alguns dels portants recordaven que els seus besavis havien participat en aquella pregària de l’any 1952.

Va pujar en processó el Sant Crist des de l’església d’Albinyana fins a l’ermita de Sant Antoni amb un viacrucis que demanava la fi de la sequera. En arribar es va fer una missa i posteriorment es va tornar a baixar fins al poble.

L’acció va tenir l’acompanyament del mossèn de les parroquies del municipi, Adam Safianczuk, del mossèn de la Bisbal del Penedès, Joan Francesc Amigó i de l’arxiprest del Baix Penedès i que fou mossén d’Albinyana i Les Peces durant molts anys, Jordi Figueras.Font: Ajuntament d’Albinyana

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *