L’Ajuntament de Riudoms dona suport a la pagesia

L’actual sequera, sumada a molts altres elements, posa en risc el futur de la pagesia de Riudoms i del territori. Per això és clau treballar per garantir el seu futur. Des de l’alcaldia i la regidoria d’Agricultura s’han fet trobades amb els pagesos de Riudoms i el Baix Camp, així com també amb la Cooperativa de Riudoms.

En aquesta línia, s’està analitzant la viabilitat de construir un sistema per regenerar l’aigua de la depuradora de Riudoms per tal que els pagesos la puguin fer servir per regar. Amb aquest objectiu, fa uns dies s’ha fet una trobada amb la delegada del Departament d’Agenda Rural de la Generalitat i la responsable de l’Agència Catalana de l’Aigua al Camp de Tarragona.

A banda d’aquestes actuacions, l’alcalde de Riudoms, Ricard Gili, ha subscrit en nom de l’Ajuntament de Riudoms el ‘Manifest per l’aigua’, que reclama l’acceleració de les obres de l’Estació Regeneradora d’Aigua de la depuradora de Reus, que ha de permetre reutilitzar 6 milions de metres cúbics anuals.

A la vegada, des de l’alcaldia s’està impulsant una declaració institucional de l’Ajuntament de Riudoms de suport a la pagesia. El propòsit és que sigui subscrita en el proper Ple pels diversos grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Riudoms.

Font: Ajuntament de Riudoms

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *