Nou centres docents de la demarcació competeixen per la URV a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats. Després d’una disputada final, ha resultat vencedor l’equip de l’Institut Dertosa de Tortosa, mentre que l’equip de l’Institut Campclar de Tarragona ha resultat subcampió. A més, el jurat -integrat per membres del PTGAS i PDI de la URV-  ha decidit distingir l’estudiant Aitana Pachan Brell, de l’Institut Dertosa, com a millor oradora de la competició. Més de cent estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular.

Els participants han hagut de defensar els seus arguments a favor o en contra de la temàtica proposada.

Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». Un tema polèmic i d’actualitat on han hagut de defensar tant la posició partidària com la posició contrària. El jurat de la competició, format per professionals de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seva valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de l’argumentació, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena.

Lliga de debat de secundària 2024
Integrants de l’equip guanyador de la fase local. l’Institut Dertosa de Tortosa.

A la fase local de la URV han participat els següents centres educatius: Institut Ramon Barbat i Miracle de Vila-seca, Institut Vila-seca, Lestonnac L’Ensenyança de Tarragona, Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, Institut Campclar de Tarragona, Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils, Institut Dertosa de Tortosa, Institut de Tecnificació d’Amposta i Institut Serra de Miramar de Valls.
El equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats comunicatives pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la URV en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril de 2024 en la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.

Font: URV

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *