Renaturalització de la Plaça Andalusia de Salou aposta per la sostenibilitat i la convivència

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de diversos regidors, ha visitat la Plaça Andalusia per supervisar ‘in situ’ els avenços en el projecte de remodelació.

Aquesta intervenció s’emmarca dins d’un ambiciós pla que inclou la millora d’11 espais urbans (places i parcs), amb l’objectiu de convertir-los en zones més sostenibles, inclusives, acollidores i adaptades al canvi climàtic.

El disseny de la renovació aposta per la reducció del consum d’aigua mitjançant la rehabilitació de la font central, la instal·lació de nous elements de descans amb vegetació (adaptada als canvis climàtics) integrada i l’eliminació d’una zona d’aparcament per potenciar les àrees verdes.

Un dels trets distintius de la nova plaça serà la conservació d’un ampli espai central per a la realització d’activitats comunitàries, mantenint així, per exemple, la tradició del cinema a la fresca durant els mesos d’estiu. També està prevista la millora de les zones de jocs infantils i la futura instal·lació d’un quiosc per oferir serveis directes als usuaris de la plaça.

Està prevista la millora de les zones de jocs infantils i la futura instal·lació d’un quiosc per oferir serveis directes als usuaris de la plaça

El govern municipal ha considerat la integració d’un escenari destinat a la realització d’activitats esporàdiques, millorant d’aquesta manera la polivalència de l’àrea sense afectar-ne l’ús quotidià. A més, es té en compte l’elaboració d’una estratègia per proporcionar zones d’ombra durant els dies de major insolació.

El pressupost destinat a la transformació d’aquesta plaça ascendeix a 184.482,99 euros, comptant amb el 50% dels fons europeus Next Generation. La durada estimada dels treballs és de 7 mesos, planificant-se les tasques per minimitzar les incomoditats als residents.

Salou està treballant per renaturalitzar alguns carrers, places i parcs convertint-los en zones amables, on les persones i la convivència siguin els grans protagonistes

L’alcalde Pere Granados, després de visitar les obres, en una atenció als mitjans, ha dit que Salou està treballant per renaturalitzar alguns carrers, places i parcs convertint-los en zones amables, on les persones i la convivència siguin els grans protagonistes.

Aquesta renovació busca reforçar el teixit social i la convivència a través d’un espai més acollidor i atractiu, tant per als veïns com per als visitants, posant de manifest el compromís de l’actual equip de govern amb l’entorn urbà, la sostenibilitat mediambiental i la qualitat de vida dels salouencs.

Font: Ajuntament de Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *