Els catalans a la elit mundial de raquetes de neu al Mundial de Picos Snow Running

La selecció catalana de raquetes de neu ha competit aquest cap de setmana al Campionat del Món de Raquetes de Neu 2024, celebrat a l’excepcional paratge de Fuente Dé, a Cantàbria. El mundial ha comptat amb més d’un centenar de participants vinguts d’arreu del món. L’espectacular recorregut de la Picos Snow Running, amb 7,5 km i un desnivell positiu de 400m, s’ha caracteritzat per la seva excepcional bellesa, amenitzat per unes condicions de neu fresca inmillorables que han donat un plus de complexitat al mundial.

El millor resultat amb gust català ha estat per Georgina Gabarró, qui corria amb l’equip de la federació estatal. Ha completat amb 0:58:53, a poc més d’un minut de la guanyadora de la prova, l’argentina Verónica Galván, penjant-se la medalla de bronze del mundial.

La selecció catalana, integrada per Laia Andreu (CE Callús), Mireia Hernández (Corredors de Fons de Viladecavalls), Montse Martínez (AE Matxuca) i Marc Toda (UECAnoia), ha aconseguit estar molt a prop del TOP 10 mundial.

Tot i no prendre la sortida juntament amb altres seleccions i superar un tap important durant els primers minuts de la cursa, Mireia Hernández ha aconseguit blindar la quarta posició mundial, a poc més d’un minut de Gabarró, mentre que Montse Martínez ha quedat en onzena posició i Laia Andreu en dotzena, amb 1:03 i 1:04 respectivament. Marc Toda ha estat el 32è. El també català Oriol Farré ha tancat el TOP 10 amb un temps de 0:52:06.

Marc Toda, seleccionador català i integrant de la Selecció, ha dit: “El recorregut ha estat en dubte durant tota la jornada a causa de les condicions meteorològiques, però finalment s’ha pogut disputar amb una petita retallada. Hi havia molt de nivell, molta gent bona i hem fet tot el que hem pogut per estar davant amb unes condicions excepcionals en les quals ens enfonsàvem amb tanta neu nova.”

L’equip, cansat però satisfet, ha celebrat els resultats obtinguts i ha posat en valor l’entorn així com el fantàstic ambient de Potes, on s’ha dut a terme la cerimònia d’apertura del mundial i també la festa posterior.

Font: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *