Pere Montserrat i Anna Fernàndez s’imposen a la Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada

Més d’un centenar de corredors han recorregut les Muntanyes de Prades per participar en la primera jornada de la Copa Catalana de Curses per Muntanya Ultra en la dotzena edició de la UTMCD organitzada per Naturetime Events.

Amb un recorregut de 64 quilòmetres i fins a 3.000 metres de desnivell positiu, les muntanyes de Prades no ho han posat gens fàcils als corredors en una jornada invernal marcada per les baixes temperatures, el vent i fins i tot la presència de pluja intermitent. Un cocktail que sumat a la tecnicitat dels corriols amb pedra solta i el fort desnivell ha fet de la UTMCD tot un repte digne d’una copa catalana.

En la cursa masculina, Pere Montserrat (CEC Vilamajor) ha estat el campió d’aquesta primera cita, conquerint la distància en un temps de 06:34:59. A més de 10 minuts creuava l’arc de la FEEC, Efren Xicoy (Club Excursionista de Gràcia), qui ha estat finalment segon, parant el crono de 9hsports en 06:45:31. Xicoy ha liderat gran part del recorregut fins ben passat l’equador de la cursa a Montral quan Pere Montserrat s’ha posat líder defensant a posició fins a meta.

Guillem Boixeda ha completat el podi masculí amb un temps de 06:51:39, superant a Santi Puig qui atresorava la tercera posició durant gran part del recorregut. Boixeda ha aconseguit retallar distància a Puig fins posar-se en tercera posició cap a l’últim terç de cursa a Capafonts. Puig ha estat finalment primer veterà a podi.

A la categoria femenina,  Anna Fernàndez ha estat la més ràpida amb un temps de 08:06:05. Anna Olivares ha estat finalment segona amb 08:40:18, a més de 40 minuts de la líder. La distancia entre aquestes dues corredores havia estat molt petita en el primer terç de la cursa però Olivarers s’ha sortit del recorregut en algun punt fent que Fernàndez blindés és el seu liderat.   Ludmila Hassan ha ocupat la tercera posició. La seva sortida ha estat des de les últimes posicions després de tenir complicacions amb l’equipament obligatori i entrar in extremis al tancat de sortida, ha completat amb un temps de 08:42:03, a pocs minuts de la segona fémina a meta després de recuperar moltes posicions. 

La UTMCD Ultra 64Km ha posat a prova la resistència i la determinació dels corredors, sinó que també ha emostrat l’encant i la complexitat dels paisatges de les Muntanyes de Prades. La propera jornada de la Copa Catalana d’ultres serà a la tardor amb la bonica Trepitja Garrotxa. Una jornada que serà també el Campionat de Catalunya d’Ultres 2024.

Totes les classificacions a 9hsports

Font: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *