David Ortega i Biel Jaramillo guanyen el concurs de cuina de Cambrils “La mar i l’horta als fogons”

Són alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló i de l’Institut Joviat Hoteleria de Manresa respectivament

David Ortega Vives del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló i Biel Jaramillo Hernández de l’Institut Joviat Hoteleria de Manresa han guanyat avui el primer i el segon premi respectivament del concurs de joves cuiners i cuineres “La mar i l’horta als fogons”. El certamen i el lliurament de guardons han tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El jove estudiant David Ortega s’ha guanyat el jurat amb la recepta «Enganyalull de macarrons de galera amb pesto de carxofa i gel de fumet», mentre que Biel Jaramillo ha aconseguit la segona posició amb un guisat de carxofa amb cremós de galera.

Com a novetat d’enguany, en aquesta 19a edició del concurs, l’organització ha apostat per unir galera i carxofa, fusionant la cuina marinera amb l’horta cambrilenca, i l’esdeveniment s’ha celebrat en el marc de les jornades gastronòmiques “Encarxofa’t a Cambrils”.

En una primera fase de selecció, el passat 16 de febrer el jurat es va reunir per valorar totes les receptes rebudes i escollir les 8 semifinalistes. Avui, en la segona fase del concurs, aquestes 8 persones seleccionades han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat intern de cuina format per experts i expertes del sector de la restauració i les han exposat davant de d’un jurat extern de taula amb professionals del gremi i representants de la societat cambrilenca.

Els i les joves participants han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més. Els jurats han valorat l’elaboració, l’originalitat, el gust, la presentació del plat i la utilització de productes de la zona.

La convocatòria està oberta a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils amb edats compreses entre els 16 i els 26 anys (ambdues edats incloses).

Com a premi, el primer i el segon finalista s’han emportat un dinar per a dues persones, una entrada a l’espai lúdico-termal Aquatònic vàlida per a dues persones, un xec regal per a la compra d’estris de cuina valorat en 150€ pel primer i 100€ pel segon, i un val per gaudir d’activitats nàutiques valorat en 150€ euros pel primer i 100€ pel segon.

A més, totes les persones finalistes han rebut vals per gaudir d’activitats nàutiques i una entrada per l’Aquatònic, a més de poder participar en una màster class  a càrrec del xef cambrilenc Sergi Palacín, propietari del restaurant HIU. El professorat acompanyant també ha rebut diversos obsequis gentilesa de la Cooperativa Agrícola i de les bodegues patrocinadores.

Les jornades “Encarxofa’t a Cambrils continuen fins el 24 de març

Les desenes jornades “Encarxofa’t a Cambrils continuen fins el 24 de març amb una àmplia oferta de menús i plats recomanats de 24 restaurants  i bars-restaurants cambrilencs i una programa d’activitats gastronòmiques. Avui mateix, 15 de març, de 19 a 20 hores hi ha un tast de productes Vilarnau per a bessones i bessones a la Torre del Llimó, amb inscripció prèvia.  

El dijous 21 de març s’ha programat la segona sessió de Cuines Obertes, que anirà a càrrec de Damià Capafons del restaurant Cal Tendre, i el diumenge 24 de març s’oferirà una degustació popular d’arròs melós amb carxofes al Port, amenitzada amb una selecció de hits del pop rock estatal dels anys 80 i 90.

Font: Ajuntament de Cambrils

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *