L'EFA presenta les primeres conclusions de l'enquesta sobre l'Estat de la moda europea


El passat 5 de març, la European Fashion Alliance (EFA) va celebrar a Brussel·les el seu primer congrés, L'estat de la moda europea. Una trobada que va reunir líders del sector, responsables polítics i altres agents de l?ecosistema per debatre temes decisius per al futur de la moda a Europa. Durant aquest període, els assistents van poder conèixer les primeres conclusions de l'enquesta impulsada per EFA per avaluar l'estat actual de la indústria i identificar reptes i oportunitats significatius davant de la imminent legislació en matèria de sostenibilitat. Els resultats complets seran publicats a l'abril.

En el discurs d'obertura, Scott Lipinskipresident d'EFA, va subratllar: «Vam crear l'European Fashion Alliance perquè existien moltes entitats regionals dedicades al tèxtil, però no hi havia cap organització que representés el costat creatiu de la indústria europea de la moda. Calia una aliança amb interessos compartits que fomentés el intercanvi de coneixement al sector i que tingués com a propòsit crear un ecosistema europeu de la moda millor”.

A continuació, Elke Timmermanmembre de la Junta Directiva de l'EFA, va presentar els resultats de l'informe L'estat de la moda europea. Segons els participants a l'enquesta, les accions clau que ajudarien a millorar la imatge negativa que la societat europea té de la indústria de la moda passarien per l'educació dels consumidors, una regulació eficaç i harmonitzada, així com de l'impuls als models de negoci sostenibles. Una altra de les conclusions destacades de l'enquesta és que les pimes europees no en són plenament conscients ni estan preparades per a la propera normativa de la Unió Europea, malgrat els seus esforços i inversions fetes per garantir la durabilitat dels productes. En la majoria dels casos, la manca de recursos impedeix la creació de llocs de directors de sostenibilitat o departaments de responsabilitat social corporativa.

Les taules rodones organitzades posteriorment sobre polítiques sectorials, educació i innovació, dirigides per destacades figures de la indústria de la moda, van permetre als ponents compartir els seus punts de vista i experiències sobre com navegar pel canviant panorama de la sostenibilitat.

A més, el dia va culminar amb una taula rodona dirigida per membres de la Junta Directiva d'EFA, entre ells Carlo Capasapresident de la Camera Nazionale della Moda Italiana; Caroline Rushdirectora general del British Fashion Council; Pascal Morandpresident executiu de la Fédération de l'Haute Couture et de la Mode; Elke Timmermanrelacions internacionals i empresarials de Flanders DC; Scott Lipinskidirector general del Fashion Council Germany i Zuzana Bobikovadirectora general del Slovak Fashion Council.

A aquesta trobada van acudir Araceli Díaz Santanaresponsable del programa Gran Canària Moda Càlida del consell municipal de Gran Canària; Sergio Álvarezdirector de la Fundació Acadèmia de la Moda Espanyola, i Pepa Buenodirectora executiva de la Associació Creadors de Moda d'Espanyaorganisme que ha impulsat la creació d'aquesta aliança des dels seus inicis.

Font: Asociación Creadores de Moda de España

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *