Programa de Setmana Santa 2024

S’apropa Setmana Santa, una de les èpoques de l’any més especials per als riudomencs i on la tradició, la cultura i la religió hi tenen un protagonisme cabdal.

S’obrirà Setmana Santa el Diumenge de Rams (24 de març). A les 12.30 h hi haurà la tradicional Benedicció de Rams i una missa solemne.

Al cap d’un parell de dies, Dimarts Sant, es farà el Via Crucis nocturn, que començarà a Vinyols i els Arcs i acabarà a Riudoms.

El 28 de març, Dijous Sant, es podran visitar, a partir de les 18 h, els misteris que formen part de la processó del Sant Enterrament i que estaran exposats a diferents cases del municipi. A les 20.30 h, després de la missa del Sant Sopar, tindrà lloc la processó del Retrobament pels carrers del centre de la vila. Hi pren part la Confraria de Santa Llúcia i la Confraria de Cornetes i Timbals.

Divendres Sant tindran lloc els principals actes de Setmana Santa, com la Processó de les Creus i el trasllat del Sant Crist a la Capella de Verge Maria al migdia, el retorn del Sant Crist a l’Església de Sant Jaume i les Set Paraules al migdia; i, al vespre, la processó del Sant Enterrament.

El dissabte 30 de març a la nit el Grup de Caramelles de Riudoms actuarà per diversos punts de Riudoms. Començarà davant de l’Església de Sant Jaume, posteriorment anirà a l’Ajuntament i per acabar recorrerà diferents carrers del poble.

 

Actes socials i culturals

I més enllà dels actes religiosos i litúrgics se celebraran altres activitats:

El dissabte 23 de març a les 20.30 h, el Cor Mos Cantars farà un concert a l’Església de Sant Jaume.

L’endemà, Diumenge de Rams, després de Benedicció dels Rams i de la missa solemne, es farà la fotografia dels infants nascuts el 2023 a les escales de la plaça de l’Església.

A més, durant tota la Setmana Santa es podran fer instantànies per participar al concurs de fotografia, que com cada any es farà en aquestes dates.

 

Podeu consultar el programa complet: AQUÍ.

Font: Ajuntament de Riudoms

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *