El Consell Educatiu de Ciutat es posiciona en relació a l’ús dels mòbils en la infància i l’adolescència


El Consell Educatiu de Ciutat, que és l’òrgan de participació ciutadana i un espai de trobada regular entre la ciutadania, entitats i l’ajuntament per debatre i recollir de forma continuada les opinions i les propostes sobre les actuacions municipals en matèria educativa, fa públic el seu posicionament en relació a l’ús dels mòbils en la infància i l’adolescència.

Posicionament
Es comparteix un punt de partida comú que destaca com a positiva la regulació de l’ús dels mòbils per part del Departament d’Educació en els centres educatius. Tanmateix es creu necessària que la regulació en l’etapa de l’educació secundària (ESO) sigui més concreta i no sigui a discreció dels centres educatius per excepcionalitats.

Malgrat això es creu que s’ha d’ampliar l’àmbit de la regulació de l’ús dels mòbils, fugint de la mirada restrictiva dels centres escolars. És un problema social i de salut que va més enllà dels centres educatius.

Cal reforçar socialment i empoderar a les famílies perquè la regulació de l’ús dels mòbils per a joves menors de 16 anys sigui un comportament estès. La regulació ha de ser en tots els àmbits de la societat.

Tanmateix es posa de manifest que cal garantir una cultura digital, el coneixement tecnològic ha de ser present en l’educació. Pot oferir-se des de diferents dispositius digitals, i amb una regulació de l’ús.

Es fa necessària una campanya de sensibilització i conscienciació des de les administracions públiques, amb una visió educativa i posant èmfasi en la salut. Es proposa incloure algun distintiu per espais lliures de mòbils.

Caldria promoure accions per escoltar el posicionament dels joves i promoure espais de reflexió entre iguals, ampliant-ho a altres espais educatius i de lleure.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *