El Vendrell continua apostant pel SIAD com a pilar fonamental en la l’atenció a les dones


El passat dimecres 13 de març, la Regidoria de Feminismes de l’Ajuntament del Vendrell va rebre la visita de la Directora dels Serveis Territorials del Penedès, Glòria Clota i de la Cap d’Àrea de Coordinació i Gestió economicoadministrativa dels Serveis Territorials de Tarragona, Meritxell Miguel, del Departament D’Igualtat i Feminismes de la Generalitat. L’objectiu de la trobada va ser dur a terme el seguiment del conveni de col·laboració entre la Generalitat, mitjançant el Departament d’Igualtat i Feminismes, l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament del Vendrell, per a l’impuls de les polítiques de promoció de la igualtat i els feminismes per l’any 2023. Per part de l’Ajuntament hi van assistir la regidora de Feminismes i Drets LGBTIQ+ Sílvia Vaquero, i les tècniques municipals.

En concret, a la reunió es va fer una valoració positiva del funcionament de la prestació del servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) i la realització de polítiques d’Igualtat de gènere, així com el desplegament de la xarxa del servei d’atenció integral (SAI) en el marc LGBTIQ+, durant l’any 2023. Així mateix, es va tractar de la continuïtat del servei i les línies de treball per als propers mesos per tal de seguir reforçant-lo.

La regidora de Feminismes, Silvia Vaquero, ha destacat la importància de l’existència d’aquests dos serveis gratuïts al Vendrell, el SIAD i el SAI, que són punt de referència per a les dones i per al col·lectiu LGBTIQ+. Al Centre cívic l’Estació, ha dit la regidora, “les dones troben assessorament psicològic, jurídic, acompanyament i comprensió i també un recolzament i acompanyament en els casos de violència masclista. També les persones del col·lectiu LGBTIQ+ tenen un espai on informar-se i trobar-se compresos. El Vendrell està al costat de tots ells amb el servei del SIAD i SAI”.

 

El SIAD és un servei gratuït i confidencial que ofereix a les dones, entitats i col·lectius:

• Informació, orientació i assessorament sobre els drets de les dones i l’exercici d’aquests drets.
• Suport psicològic.
• Assessorament jurídic.
• Detecció i derivació als serveis especialitzats en atenció de situacions de violència.
• Suport al teixit associatiu femení
• Activitats, tallers, cursos i xerrades en temes d’interès per a les dones
• Un espai de relació i d’intercanvi per a les dones

El SAI és un servei gratuït i confidencial per a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere:

• Informació, orientació i assessorament sobre temes LGBTIQ+
• Acompanyament personal en la gestió de tràmits relacionats amb la seva orientació sexual i/o identitat de gènere.
• Atenció i suport psicològic a les persones que hagin estat víctimes d’una situació discriminatòria i/o agressió
• Tallers i formacions a entitats i persones interessades.
• Derivació a altres entitats, serveis o professionals que puguin ajudar o cobrir necessitats generades per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

Els dos serveis estan ubicats al Centre cívic L’Estació, Av. Jaume Carner 1 del Vendrell i també s’hi pot contactar a través del telèfon 977 66 32 89 i del correu feminismes@elvendrell.net, sai@elvendrell.net.

 Font: Ajuntament del Vendrell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *