La primera edició de la Super Liga Pro 3×3 Spain comença aquest divendres al Palau d'Esports Catalunya


La primera edició de la Super Liga Pro 3X3 Spain aterra aquest divendres 22 de març al Palau d’Esports Catalunya. Es tracta de la primera parada d’aquesta competició internacional que se celebra per primera vegada a l’Estat espanyol i que restarà a Tarragona fins aquest dissabte 23 de març a la tarda. La ciutadania tindrà l’oportunitat de veure en directe i amb accés gratuït els millors jugadors del món de bàsquet 3×3, jugadors que es reparteixen entre la dotzena d’equips procedents de deu països diferents (Espanya, Uruguay, Puerto Rico, Brasil, Alemanya, Sèrbia, Estats Units, Japó, Letònia i Àustria) que participen en aquest torneig organitzat per Valorus Sports. Després de la primera parada a Tarragona, la competició anirà cap a  Sant Feliu de Llobregat (26 i 27 de març) i Badalona acollirà la final els dies 30 i 31 de març. 

En el transcurs de la presentació de la competició que ha tingut lloc aquest dilluns, el conseller d’Esports i Turisme Esportiu, Berni Álvarez, ha destacat que «és un orgull que Tarragona aculli els primers partits d’aquesta nova i gran competició d’àmbit internacional que oferirà l’oportunitat de veure en directe els millors jugadors del món. Es tracta d’un esdeveniment molt potent que arriba per primera vegada a l’Estat espanyol i que s’estrena a la nostra ciutat”. El conseller ha subratllat que la competició “s’alinea a la perfecció amb l’aposta de Tarragona Esports per potenciar tots els esports i, en aquest cas concret, el bàsquet 3×3. «De fet, d’aquí molt poc començaran els treballs per crear dues pistes 3×3 a la zona central del velòdrom municipal”, ha apuntat Álvarez. «El fet que Tarragona hagi estat l’escollida per l’estrena d’aquest gran esdeveniment reforça encara més la posició de la ciutat com una autèntica capital esportiva i la nostra ferma aposta pel turisme esportiu«, ha conclòs el màxim responsable d’Esports a l’Ajuntament de Tarragona. 

Per la seva banda, el director esportiu de la Super Liga Pro 3×3, Marc Sobrepera, ha destacat que “la creació d’aquesta Superlliga a és un pas de gegant pel 3×3 a Espanya i un producte mundialment molt atractiu. Els equips van estar molt interessats en participar des del primer moment. Penso que Tarragona, el Mediterrani i el bàsquet 3×3 son una combinació perfecte per un esdeveniment mundial d’aquestes característiques». Sobrepera ha afegit a més que «estem molt agraïts a l’Ajuntament de Tarragona per les facilitats i l’aposta que han fet per un projecte que tan sols acaba de començar i que esperem que perduri durant molts anys». I ha manifestat que «des de l’equip tècnic estem impressionats amb l’organització i les instal·lacions que l’Ajuntament de Tarragona ens ha facilitat. Demostren que aposten per aquest esport que està en creixement constant i que, gràcies a la Superlliga, les Olimpíades de París d’aquest any, més els altres projectes que estan en construcció a la ciutat, faran que es consolidi com un dels esports més dinàmics i atractius de veure». 

«Unir a les diferents cultures de bàsquet 3×3 d’arreu del món en una única lliga a la nostra terra suposa una responsabilitat i un honor per part nostre, ja que l’espectacle està assegurat. Durant la lliga, no només hi haurà 3×3, sinó que comptarem amb diferents xous, música, animadors i concursos de manera que proporcionem un espectacle per tots els públics i edats», ha tancat Sobrepera.

Cada una de les tres parades (Tarragona, Sant Feliu de Llobregat i Badalona) disposarà d’una dotzena d’equips masculins durant dos dies de competició i durant les dues parades inicials, els equips jugaran una fase de grups i, posteriorment, una fase d’eliminació directa en la fase final a partir dels quarts de final. Els dotze equips d’aquestes dues primeres parades es classificaran per a la final de Badalona. 

Els dotze equips que participaran en la 3X3 Super Liga Pro Spain són: Vienna, Lima, Princenton, Latvia U23, Barcelona CBS, Hannover, Sagamihara, Carolina Casa Pol, BBall Center, Timechamber 3X3, Drible Certo Brasil i Argos Bats. Hi haurà, doncs, una desena de nacionalitats representades: Espanya, Uruguay, Puerto Rico, Brasil, Alemanya, Sèrbia, Estats Units, Japó, Letònia i Àustria. 

Entre els jugadors destaquen el serbi Dusan Bulut, un dels millors del món del 3×3 que vestirà la samarreta del Liman; el número 1 del Brasil, André Ferros, que liderarà el Drible Certo Brasil; i el número 2 d’Espanya, Guim Expósito, que participarà en el campionat amb Barcelona CBS. Pel que fa als equips, el BBall Center d’Espanya, amb un equip integrat per jugadors espanyols i uruguaians que és l’actual líder de la Liga Indoor. 

La competició també compta amb grans premis, amb accessos directes a altres competicions de 3X3. L’equip guanyador de la parada de Tarragona tindrà accés directe a la competició prevista a Clermont els dies 14 i 15 de juny. En la segona parada el premi serà un accés al torneig d’Orleans el 20 i 21 de juny; i el guanyador i subcampió de la final de Badalona obtindran un World Tour per a Marsella que tindrà lloc el 31 de maig i l’1 de juny. Cada parada lliurarà un premi en metàl·lic de 20.000 dòlars.  

Les persones aficionades podran accedir a l’esdeveniment de forma gratuïta en les tres parades, però cal que es registrin al web del torneig: www.3x3superliga.pro

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *