S’aconsegueix la gratuïtat del tram Sitges-El Vendrell de la C32


El Govern aplicarà la gratuïtat per a la mobilitat obligada al tram de la C-32 entre Sitges i el Vendrell a partir de la tardor, tal i com va anunciar la consellera de Territori Ester Capella i Farré a la nova convocatòria del a Taula de Mobilitat del Penedès que va tenir lloc ahir 18 de març per la tarda.

La Taula de Mobilitat del Penedès es va celebrar a l’Escola municipal de música Pau Casals del Vendrell, amb la presència d’alcaldes i representants d’ajuntaments i consells comarcals.

Dolors Carreras, alcaldessa de Cunit juntament amb el conseller de Mobilitat del Consell Comarcal del Baix Penedès, el cunitenc José Manuel Cabada també regidor de mobilitat i transports públics de l’Ajuntament de Cunit, van assistir a aquesta nova convocatòria, mostrant-se molt satisfets “per aquesta fita que ens ha costat tant al nostre territori. Aquest és un pas més en les reivindicacions del Penedès-Garraf per aconseguir una mobilitat justa a la ciutadania de les nostres poblacions. Aquest benefici ha estat gràcies a les reclamacions de tots els sectors: ajuntaments, consells comarcals, el teixit empresarial, sindicats i de la ciutadania”.

Carreras, a més, recorda que “amb la gratuïtat d’aquest tram es descongestionarà la C31, en aquest sentit continuarem lluitant per aconseguir la gratuïtat també en la barrera de Vallcarca, necessitem que la C31 al pas per Cunit i per la resta de municipis, sigui una travessia urbana amb tots els avantatges que això comporta, com la millora en la seguretat viària”.

La consellera, de fet, va fer esment que l’objectiu és precisament “alleugerir el trànsit de la C-31” i ha recordat que “aquí, en el Penedès, la manca de fiabilitat de Rodalies empeny a molta gent a fer ús del vehicle privat”.

Del 75% al 100% en el tram Sitges-el Vendrell

El tram de la C-32 entre Sitges i el Vendrell serà gratuït a partir de la tardor per a la mobilitat obligada, és a dir, pels desplaçaments per anar a treballar o estudiar. És el trajecte entre les barreres troncal i lateral de Cubelles i l’accés de Calafell.

El descompte que s’aplica actualment en aquest tram per aquest tipus de circulació és del 75%. La mesura afecta turismes, furgons i furgonetes que, de dilluns a divendres no festius, fan trajectes d’anada i tornada en un marge de 24 hores. Per a beneficiar-se’n, cal inscriure’s al registre de mobilitat obligada i disposar del sistema de telepeatge (VIA T) o descarregar-se l’aplicació gratuïta Awai.

 

 

 

 

Font: Ajuntament de Cunit

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *