Una desena d'infants i joves reben demà el premi de poesia infantil i juvenil Olga Xirinacs


Demà dimarts, 19 de març, el passeig de les Palmeres acollirà de 10 a 11:30 h el lliurament dels premis del certamen de poesia infantil i juvenil Olga Xirinacs, per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, que és aquest dijous 21 de març.

La participació serà d’uns 600 infants i joves, als quals se’ls guardonarà pels seus treballs en poesia en el marc d’una iniciativa del Pla d’Educació d’Entorn (PEE) impulsada conjuntament entre l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Pública de Tarragona. En aquest certamen, que enguany arriba a la cinquena edició, hi participen una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat. 

L’acte comptarà amb la presència del conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez; la inspectora d’educació, Rosa Maria Codines, i l’escriptora que dona nom al certamen, Olga Xirinacs.  

Els centres participants són: Els instituts Pons d’Icart i Tarragona; i les escoles Cèsar August, Pau Delclòs, Sant Pere i Sant Pau, Tarragona, Joan Roig, Marcel·lí Domingo, el Serrallo, el Miracle, Saavedra i Pax. Es farà el lliurament de deu premis, dos a cadascuna de les categories: Cicle inicial, mitjà i superior de primària; primer i segon cicle de secundària. En el transcurs de l’acte es podrà gaudir de dues actuacions musicals a càrrec de l’alumnat de l’institut Pons d’Icart i  de la coral de l’escola Pau Delclòs. També es farà la lectura del poema de la Institució de les Lletres Catalanes, de l’escriptor Vicent Andrés Estellés en diferents llengües.

Per tancar la jornada es farà l’activitat de poemes compartits en papiroflèxia, on l’alumnat intercanviarà una figura de papiroflèxia amb un poema, d’aquesta manera es crearà un ambient de germanor entre els diferents centres.

Pla educatiu d’entorn

El Pla educatiu d’entorn (PEE) és una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona que vol donar resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels infants i joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa d’una zona més enllà de l’àmbit escolar. 

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *