Sempre Salou demana explicacions per la manca d’equipament dels policies locals davant de successos d’alt risc

Marc Montagut i Eduardo Abenójar alerten sobre la precarietat de mitjans materials i humans, sense planificació política per part del actual regidor de Seguretat Ciutadana

“És totalment incomprensible que les partides ja pressupostades per a material no arribin als nostres agents, que són els que assumeixen riscos als carrers perquè nosaltres puguem dormir tranquils”, denuncia Montagut

La seguretat ciutadana és un dels pilars del programa Sempre Salou, amb un pressupost d’acord amb aquesta prioritat com correspon a una destinació turística de primer nivell internacional. Els regidors Marc Montagut i Eduardo Abenójar han explicitat avui al Ple la seva preocupació davant les informacions publicades els últims dies sobre la precarietat de mitjans materials i humans que denoten una manca evident de planificació política des de l’àrea que dirigeix el regidor d’ERC, Sebastià Domínguez. Amb un greu incident que ha derivat en lesions a tres policies locals, Sempre Salou ha criticat l’absència d’un pla de reforç de cara a la Setmana Santa, que no es podrà fer per la paràlisi burocràtica que pateix la Regidoria.

El líder i portaveu de Sempre Salou, Marc Montagut, ha demanat explicacions sobre una partida de 20.000 euros aprovada el 2023 per comprar armilles antibales i que encara no s’ha executat: “Entenem que la dotació econòmica destinada a seguretat és insuficient, però a més, el que és totalment incomprensible és que les partides ja pressupostades per a material no arribin als nostres agents, que són els que assumeixen riscos als carrers perquè nosaltres puguem dormir tranquils”.

Per part seva, Eduardo Abenójar, ha preguntat al regidor d’ERC perquè no s’actualitza la normativa que no permet l’ús de porres extensibles o gas pebre, a diferència d’altres policies locals de l’entorn: “Els policies ens demanen solucions com les pistoles tàser o les anomenades “àngels custodi” (petites armes d’immobilització immediata a través d’un gas), però es troben amb la passivitat més absoluta com a resposta; només bones paraules i cap solució”.

La Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) ha denunciat recentment en un comunicat la manca d’agents i de recursos a la Policia Local de Salou, que segons la seva valoració, ha empitjorat notablement des del gener d’aquest any. «Durant molts serveis, inclosos els de la nit, només hi ha tres policies per a tot el municipi», han revelat des de CSIF, que critica que no s’hagi incrementat el pressupost per convocar serveis extraordinaris de policies de carrera.

El sindicat policial destaca que el nombre de fets delictius d’extrema perillositat” s’ha incrementat exponencialment. Fa unes quantes setmanes, tres agents van patir lesions de gravetat, sense mitjans d’autodefensa durant una forta agressió. Durant Setmana Santa, l’Ajuntament incorporarà interins, però és per donar una falsa imatge de seguretat; són nois que no estan preparats per fer la feina, necessitem personal professional de carrera”, han remarcat.

Logo Sempre Salou.jpg

Font: Sempre Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *