Amposta programa les terceres Jornades de Cultura Menstrual


Oferir a la ciutadania l’oportunitat d’endinsar-se en el coneixement del cicle menstrual i tots els conceptes que se’n deriven i en totes les fases vitals de la dona, des de la menarquia fins a la menopausa. Aquest és el principal objectiu de les Jornades de Cultura Menstrual que, des de fa tres anys, organitza la regidoria de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Amposta i Casa de Luna. Enguany, aquestes jornades, que es realitzaran a l’espai municipal de referència en polítiques de dones, l’Espai Dones, seran del divendres 5 al dilluns 8 i s’han programat tallers, xerrades, activitats de moviment i un club de lectura.  

Després de la presentació i benvinguda divendres 5, a les 17h hi haurà un taller d’acompanyament a la menarquia per a mares i filles, seguit d’un taller per fer la fada de la primera regla i el primer diagrama menstrual, ambdues activitats a càrrec de Laia Oraá, creadora de Casa de Luna i responsable de contingut de l’editorial ING Edicions. La jornada de divendres acabarà a les 19.30 amb la presentació de l’exposició ’El fluir de la Diosas’ i una dinàmica creativa col·lectiva a càrrec de l’artista extremenya Mercedes Ataecina.  

Dissabte al matí, a partir de les 10, hi haurà la xerrada Tu ets essència: el cicle menstrual des de la mirada de la medicina xinesa, a càrrec de Carolina Granero Giner, infermera terapeuta amb Medicina Clàssica Xinesa i Creadora del projecte Ales de Colibrí. Tot seguit hi haurà la lectura en veu alta i xerrada al voltant del conte ’Lluna nova’, un llibre per acompanyar les nenes a rebre la primera menstruació. Aquesta activitat anirà a càrrec d’Àuria Gómez Galcerán, mestra i pedagoga Waldorf i assessora pedagògica de l’editorial ING Edicions. Per la tarda, les activitats començaran a les 17h. Primer amb l’activitat Com conèixer el cos femení a través del cicle menstrual, a càrrec de Montserrat Gasparín, llevadora de Batecs, que tractarà el cicle menstrual en totes les seves etapes i també sobre fertilitat, endometriosi i SOAP. La jornada de dissabte acabarà amb les alternatives per als dies de regla a càrrec de Cristina Ruiz, llevadora del CAP d’Amposta – ASSIR Terres de l’Ebre.  

Diumenge al matí, tindrà lloc l’activitat de moviment SomMOVIMENT, a càrrec de Sara Garcia-Guizado, professional amb més de 20 anys d’experiència en les arts escèniques i la docència, amb dinàmiques enfocades a potenciar l’empoderament de les dones.  

Finalment, el dilluns 8 a la tarda, hi ha programat el club de lectura Mai és una paraula molt lletja, amb Maria Climent, autora del llibre, i Helena Herranz Sala, llibretera de Llibreria la Romàntica. Aquesta activitat és gratuïta pels qui hagin comprat el llibre a la Romàntica o bé amb una donació de 3 euros per a la participació al club.  

La resta d’activitats són d’accés gratuït i algunes requereixen d’inscripció. Hi haurà servei de canguratge a La Brúixola i també espai de joc pels infants que acompanyen.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *