El conseller Campuzano visita les entitats socials Assís i Aspasim


· La Fundació Assís treballa per garantir els drets i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de sense llar

· La Fundació Aspasim vetlla per la inclusió de les persones amb discapacitat a través de projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat aquest matí les entitats socials Assís i Aspasim, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. En tots dos casos, el conseller ha visitat els espais de la fundació, ha pogut conèixer alguns usuaris i ha mantingut una reunió amb l’equip directiu per conèixer els seus projectes.

A Assís ha estat rebut per la seva presidenta, Maria José Ribas, i altres membres de l’entitat. La Fundació treballa per garantir els drets i millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones en situació de sense llar. Compten amb diversos programes en què ofereixen serveis bàsics, assistència social, habitatge, inserció laboral, atenció sanitària o activitats lúdiques i formatives. Assís també és referent en el tractament i la divulgació del fenomen de l’aporofòbia.

El conseller ha pogut conèixer de primera mà la tasca que fa la fundació per atendre persones sense llar tant al centre de dia, com als projectes especialitzats en dones i en el col·lectiu LGTBI, “dues realitats invisibilitzades i amb un patiment afegit en situacions de violència. Ho saben bé els responsables del centre residencial per a dones La Violeta i la llar Rosario Endrinal, un projecte innovador que atén dones amb problemàtiques afegides a la situació de sense sostre”, ha dit Campuzano.

A Aspasim, el conseller ha estat rebut per la seva presidenta, Carme Sala, i diversos membres de l’entitat. Campuzano ha visitat la seu d’aquesta fundació, que també és residència i centre de dia. La Fundació és una de les entitats pioneres en vetllar per les persones amb discapacitat intel·lectual greu i ho fa a través de projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci, amb l’objectiu de fomentar l’autonomia dels seus usuaris.

Al finalitzar aquestes visites, el conseller de Drets Socials s’ha traslladat a l’Escola d’Hostaleria dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi, on ha estat rebut pel seu director general, Josep Maria Ramon; la gerent, Eulàlia Poch i el director d’Estudis Professionals, Jordi Ollé. Allà, Campuzano ha visitat l’Aula Restaurant i ha dinat amb l’equip directiu.

Segueix l’actualitat del Departament a les xarxes:

Twitter @dsocialscat|Instagram @dsocialscat

Facebook @dsocialscat|Youtube Drets SocialsFont: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *