L’Arxiu Municipal rep la donació de la documentació del Centro Latinoamericano de Reus


Aquest dijous 21 de març, ha tingut lloc l’acte de donació de la documentació del Centro Latinoamericano de Reus, una de les entitats destacades del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, a l’Arxiu Municipal de Reus. Carlos Alberto Iaquinandi Castro, representant de l’entitat Centro Latinoamericano de Reus, i Montserrat Flores Juanpere, regidora de Bon govern, Transparència i Participació de l’Ajuntament de Reus, han signat el contracte de donació del fons del Centro Latinoamericano de Reus. Anabel Martínez Serrano, regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, de qui depèn el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, també ha assistit a l’acte.

El fons té un volum de 0.10 metres lineals i també inclou diversos cartells. Està integrat per documentació textual i fotogràfica. Bàsicament el formen documentació constitutiva de l’entitat (estatuts, document fundacional…), memòries, informes, campanyes i projectes, documentació que fa referència a la gestió dels recursos de la informació, activitats de promoció de l’entitat i difusió dels actes (cal esmentar els cartells que fan referència als diferents actes i activitats organitzats per l’entitat o en els quals ha participa). Finalment, cal destacar els reculls premsa que ens mostren la gran activitat que va tenir l’associació i la seva implicació en actes de solidaritat i cooperació de Reus i dels seu territori.

Una vegada tractat arxivísticament, el fons serà accessible per a consulta.

El Centro Latinoamericano de Reus

El Centro Latinoamericano de Reus es constitueix com a associació l’any 1990, i tal i com manifesten els seus estatuts, els seus objectius principals foren la promoció i consolidació de les diferents fórmules de relació entre la població llatinoamericana de Reus i la seva zona d’influència, la programació i realització d’activitats públiques que contribueixin a la difusió dels orígens, cultura i idiosincràsia dels pobles llatinoamericans i finalment la promoció del coneixement de la situació llatinoamericana generant activitats de solidaritat amb tots els processos populars dirigits a aconseguir la seva plena autodeterminació, i trencar qualsevol lligam d’opressió i dependència. L’entitat va ser molt activa i entre les seves activitats principals promovien cada any l’Encuentro Latinoamericano a La Palma.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *