Riudoms aprova per unanimitat una moció de suport a la pagesia

L’Ajuntament de Riudoms ha aprovat, durant el ple ordinari d’aquest dijous, una moció de suport a la pagesia. El text té com a objectiu mostrar recolzament al sector en un moment de llarga sequera.

La moció ha estat impulsada des d’alcaldia i també pels dos grups polítics representats al plenari riudomenc: Esquerra i Junts.

La sequera i la gestió de l’aigua són, doncs, uns dels punts principals tractats a la moció. A més, però, també es parla dels preus de venda baixos dels productes agrícoles, que en moltes ocasions no permeten que els productors puguin cobrir costos; de les exportacions de productes de països amb normatives menys estrictes o de l’excés de tràmits burocràtics. Uns motius que porten a la desaparició de petites i mitjanes explotacions i la davallada de la pagesia.

El text demana que les administracions s’impliquin en la millora de les condicions del sector i reconeix la importància de defensar el sector agrícola. Per aquest motiu, s’han acordat sis punts:

  • Donar suport a les mobilitzacions de la pagesia.
  • Demanar que es revisin tècnicament les restriccions d’aigua.
  • Demanar que s’accelerin els tràmits per posar en marxa l’Estació Regeneradora d’Aigua de la Depuradora de Reus (que ha de permetre reutilitzar 6 milions de metres cúbics anuals).
  • Exigir que s’agilitzi el pagament d’ajudes pendents al sector.
  • Impulsar la rebaixa del nombre de tràmits burocràtics.
  • Sol·licitar que es revisin els tractats de comerç i la relació amb les grans cadenes alimentàries.

Font: Ajuntament de Riudoms

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *