La Guàrdia Urbana col·labora amb la Guàrdia Civil en el control de la comercialització de productes pesquers a la llotja de Tarragona


La Guàrdia Urbana de Tarragona ha col·laborat amb agents de la Guàrdia Civil del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) en un operatiu conjunt realitzat aquest dimecres a la tarda, amb l’objectiu de fiscalitzar el gènere pesquer que pretenia ser comercialitzat fora de la Llotja de Tarragona.

Les llotges són els punts neuràlgics a cada port pesquer i és on es concentren els compradors, pescadors i personal labora. Dins de les llotges es pot fer una primera venda dels productes resultants de la pesca extractiva marítima i/o el marisqueig, i és on els productors (pescadors i mariscadors) han de comercialitzar els seus productes per qualsevol mètode admès en dret.

Tot plegat dota d’unes condicions de seguretat que beneficien, tant la seguretat del consumidor final com el medi ambient, ja que s’impedeix la pesca de peix immadur després del control de les talles dels productes pesquers.

Amb la finalitat de perseguir tant la captura com la comercialització de peix de forma il·lícita, d’acord amb el Pla Anual de Control Integral d’Activitats Pesqueres (PACIAP), el SEPRONA de Tarragona incrementa els controls en diferents llotges del litoral tarragoní.

D’aquesta manera, durant l’operatiu del SEPRONA juntament amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, els agents van procedir a la intervenció i decomís de 46 kg de peix (seitó, sardina i rap, principalment) i es van fer 11 denúncies a la Llei de Pesca i Assumptes Marítims en matèria de talles reglamentàries i deficiències a l’etiquetatge.

El peix decomissat va ser cedit, després de rebre compromís que es garantirà la seguretat alimentària del gènere abans de ser consumit, a una entitat benèfica de la ciutat.

El SEPRONA recorda que aquest tipus d’actuacions il·lícites poden causar un greu risc a la salut dels consumidors, ja que no es pot acreditar la traçabilitat del producte.

Qualsevol dany o afectació al medi ambient, fauna i/o flora, es pot posar en coneixement del SEPRONA de la Guàrdia Civil a través del número 062, a disposició del ciutadà 24 hores al dia, 365 dies l’any.

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *