Aigües de Reus rep la màxima subvenció de l’ACA per a la millora i control de la xarxa d’abastament


Aigües de Reus ha rebut una subvenció de 300.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per obres de millora i renovació de la xarxa d’abastament i digitalització per al control de fuites. L’ajut correspon a una planificació d’inversió de l’empresa municipal de 1.491.702 euros.

Entre les obres de manteniment de la xarxa d’abastament d’aigua hi ha l’enfundat de canonades de l’avinguda del Comerç sota la via del tren, i la reparació de la xarxa en les avingudes dels Països Catalans, de Pere el Cerimoniós i del Mediterrani, i en els carrers de Robert Aguiló, de Closa del Mestre i de Castellvell.

En tots els casos es tracta d’actuacions de millora i renovació de les canonades que s’executa de manera programada i continuada per tal d’anar substituint aquells trams que presenten un cert estat de degradació o que són de materials que ara ja no s’utilitzen.

Bona part de la inversió també es destina a la digitalització per a un millor control de les fuites d’aigua. Es tracta de la millora del sistema de telecontrol de fuites. L’objectiu és fer més eficient l’actual sistema de monitorització de tota la xarxa d’abastament, la qual cosa permet, per exemple, la detecció de manera instantània de problemes de pressió a la xarxa o de grans fuites, i la consegüent interrupció (a distància) mentre els operaris es desplacen a reparar l’avaria físicament.

La subvenció de l’ACA s’emmarca en una partida de 128 milions que l’agència ha destinat a millorar l’eficiència de les xarxes municipals a 707 municipis catalans arran de l’actual situació de sequera. La convocatòria ha permès incorporar al programa de subvencions obres i inversions realitzades entre gener de 2023 i l’octubre de 2025.

“Des de Reus hem pogut aprofitar al màxim la subvenció perquè hem pogut presentar obres de manteniment de la xarxa d’abastament que fem de manera recorrent i que, fins a la data, no gaudien d’aquest ajut per part de la Generalitat”, explica el regidor responsable d’Aigües de Reus, Daniel Rubio.

L’ajut de 300.000 euros rebut per Aigües de Reus representen l’import màxim previst en la convocatòria de l’ACA.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *