El Govern constitueix el nou Consell Català de Municipis Rurals

  • Entre els seus objectius, el consell d’aquest mandat 2023-2027 haurà de vetllar per l’aprovació de l’Estatut de Municipis Rurals
  • Vicepresidenta Vilagrà: “El Govern no està en funcions, continuem treballant fins al darrer minut de la legislatura”

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha encapçalat la reunió de constitució del nou Consell Català de Municipis Rurals del mandat 2023-2027. Un òrgan d’assessorament de l’Executiu en matèria de règim local i de participació en àmbits que tinguin incidència directa en els municipis rurals de menys de 2.000 habitants. En formen part 25 persones, entre elles 22 alcaldies d’arreu del país, més tres representants de la Generalitat. Aquest consell forma part de les polítiques de l’Agenda Rural del Govern i té per objectiu treballar per garantir l’equilibri territorial, l’arrelament, el repoblament i per garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Durant la trobada, la vicepresidenta ha deixat palès “el ferm compromís i sensibilitat” del Govern envers la realitat del món local i ha destacat la importància de comptar amb un òrgan com el Consell que “actua d’interlocutor amb la municipalitat rural”. Per Vilagrà, un dels reptes més importants que té al davant Catalunya és fer realitat l’equilibri territorial, ja que “és imprescindible per a garantir la qualitat de vida a qualsevol racó del país”. Actualment, el 61% dels municipis de Catalunya, són municipis rurals on només hi viu el 4,2% de la població. Mentre que, al 39% restant, hi viu el 95,8% de la població. “Una situació”, ha dit Vilagrà,“que requereix una actuació immediata per revertir-la”. “Per això”,ha afegit,“des del Govern vam actuar i a través de l’Agenda Rural vam impulsar juntament amb el món local, l’Estatut de Municipis Rurals”. Un nou marc legal de referència per als municipis rurals. Per la vicepresidenta del Govern, “la seva aprovació és imprescindible”, ja que suposarà un abans i un després per a la població dels municipis rurals. “A partir de la seva aprovació, aquest text condicionarà les normatives que s’elaborin a partir d’aleshores amb l’objectiu que tinguin en compte la idiosincràsia del món rural”, ha dit. Així mateix, ha explicat que el Govern és plenament conscient “dels molts reptes” que té el món rural i que ha escoltat totes les reivindicacions de pagesos i ramaders. I ha reivindicat que, tot i el panorama electoral de les pròximes setmanes, “el Govern de la Generalitat no està en funcions, continuem treballant fins al darrer minut de la legislatura”.

Les alcaldesses i alcaldes que han assistit a la reunió han estat: Mireia Burgués Novau (Àger), Joaquim Miralles Pegueroles (Arnes), Miquel Reverter Tres (Castellfollit), Àlex Prehn Faura (Copons), Queralt Tor Guitart (Gisclareny), Marta Poch Massegú (Josa i Tuixent), Elena Llauradó Pomar (La Granadella), Josep Coma Guitart (Molló), Josep López Ruiz (Ullà), Maria Carme Casals Rosell (Sant Julià de Cerdanyola),Carme Ferrer Cervelló (Senan), Ester Ordeig Casas (Sobremunt), Eva Viñoles Marín (Susqueda), Gerard Sabarich Fernández-Soto (Rialp), Concep Cañadell Salvia (Térmens), Mario Urrea Marsal (Torrebesses), Josep Bigorra Llauradó (Viaplana), Ester Farreró Jiménez (Vilaür).

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *