L’Ajuntament de Deltebre licitarà les obres de la segona i tercera etapa del Passeig del Carrilet


La sessió plenària del mes de març de l’Ajuntament de Deltebre se centrarà en gran part en la licitació de les obres de la segona i de la tercera etapa, de la primera fase, del Passeig del Carrilet. Una actuació que ha de permetre donar continuïtat als treballs que s’estan duent a terme actualment en la primera etapa, i que es preveu que puguin finalitzar durant aquest estiu després d’un contratemps relacionat amb els permisos de la companyia elèctrica.

Les obres del Passeig del Carrilet tenen l’objectiu de solucionar un dels problemes estructurals del municipi i consisteixen, per una banda, en la canalització i bombeig del desaigüe del Préstamo i, per altra banda, en la conversió d’aquest desaigüe en un passeig amb carril bici i amb la implantació de serveis turístics. Per aquest motiu, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “estem davant d’una de les inversions més rellevants, ja que ens ha de permetre transformar la façana nord minimitzant els recurrents problemes d’inundacions i de salubritat que afecten els veïns i veïnes, i capgirar una adversitat en una oportunitat per impulsar i dinamitzar el turisme amb el Passeig del Carrilet”.

El preu de licitació de les obres ascendeix a 6.131.686 €, i actualment l’Ajuntament de Deltebre disposa d’una subvenció del voltant de 2.000.000 € per a fer front a aquesta actuació. La licitació també incorpora una revisió del projecte amb la finalitat d’adequar els preus en l’actualitat, i efectuar un estudi d’alternatives per disminuir l’impacte a les possibles afectacions urbanístiques per al desenvolupament de les obres. Alhora, la licitació preveu l’elaboració d’un Pla d’Emergències per a quan les obres del Passeig del Carrilet estiguin finalitzades.  

Soler ha afegit que “volem sincronitzar l’execució de les diferents etapes de la primera fase per optimitzar costos i per reduir temps d’execució de les obres, tot i que és evident que una actuació com aquesta, a la qual mai cap Govern de Deltebre ha volgut fer front, s’ha de desenvolupar amb la cura necessària per la seva complexitat i dificultats tècniques sobrevingudes”. La finalització de tota aquesta primera fase es preveu en el transcurs de l’any 2026.  

Cal recordar que les obres del Passeig del Carrilet s’estructuren en dues fases i cadascuna d’aquestes fases incorpora tres etapes d’acció. Amb les obres actuals, i amb la licitació que s’iniciarà en breu, es transformaran més de tres quilòmetres de desaigüe direcció a Riumar: des de la rotonda d’accés a Deltebre, per l’avinguda Goles de l’Ebre, fins al Barracot. En la segona fase, que s’ha de desenvolupar una vegada finalitzi la primera, s’actuarà des de la mateixa rotonda d’accés per l’avinguda Goles de l’Ebre, però en aquest cas direcció al nucli de Jesús i Maria.

En la sessió plenària d’aquest dijous també es presentarà l’informe anual de la Síndica de Greuges de Deltebre, i es debatran altres punts com una modificació de crèdit per incorporar una subvenció que permetrà executar les obres d’ampliació de l’escola bressol, el calendari anual d’actes i l’aprovació del conveni de cooperació horitzontal dels ajuntaments de Deltebre, Sant Jaume, Camarles i l’Ampolla per donar continuïtat al projecte audiovisual Delta.Cat. El ple es podrà seguir en directe, a partir de les 19 hores, pels canals de difusió habituals.

Font: Ajuntament de Deltebre

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *