Territori licita les obres d’una rotonda per a millorar l’accés a Palafolls des de la B-682

  • El giratori substituirà l’actual rotonda partida en l’encreuament amb la BV-6002 que dona accés a Palafolls i el veïnat de Sant Lluís

  • Els treballs compten amb un pressupost d’1,38 MEUR

El Departament de Territori ha licitat les obres de remodelació de l’encreuament entre la B-682 i la BV-6002, a Palafolls, que millorin la canalització i la seguretat del trànsit en aquest entorn. Els treballs es liciten per un import de prop d’1,4 MEUR i un termini d’execució de 10 mesos. La construcció d’una rotonda és la principal obra inclosa en aquesta actuació, que s’iniciarà aquesta tardor.

La B-682, carretera convencional de la xarxa comarcal, és una via de comunicació entre la Costa Brava Sud i el Maresme. La BV-6002, al seu torn, connecta el nucli de Palafolls i la B-682 amb la BV-6001 (carretera interior que enllaça Malgrat de Mar i Blanes). L’encreuament d’aquestes dues carreteres a Palafolls està format per una rotonda partida semaforitzada, amb pas de vianants a nivell. És un punt que registra més de 18.000 vehicles al dia.

Les obres que es liciten consisteixen en la transformació d’aquest encreuament en una rotonda tancada, per a millorar els moviments de connexió entre el nucli urbà de Palafolls i les carreteres B-682 i BV-6002. Aquesta actuació permetrà millorar l’accessibilitat i la seguretat dels vehicles i vianants, alhora que la permeabilitat transversal per als diversos modes de mobilitat activa (a peu, bicicleta, vehicles de mobilitat personal), en un entorn de trànsit pacificat.

La nova rotonda s’implantarà coincidint amb l’encreuament amb la BV-6002 i tindrà 48 metres de diàmetre exterior, tot adaptant el traçat de la vialitat de l’entorn. Així mateix, es construirà un carril segregat de la rotonda per als vehicles que vulguin dirigir-se cap a la carretera BV-6002 des de la carretera B-682 procedents deMalgrat de Mar.

D’altra banda, per la proximitat de la nova rotonda amb la intersecció formada pels carrers Ramon Turró, President Lluís Companys, Passada i l’Estany Bufador, s’inclou un vial annexat a la rotonda que distribueix els moviments d’aquests carrers.

Per a la mobilitat per als vianants, el projecte preveu un conjunt de voreres de 3 metres d’amplada que permetran connectar en condicions de seguretat els dos costats de Palafolls. Addicionalment, es projecta una nova vorera entre la carretera BV-6002 i el camí existent que connecta amb la carretera de Blanes. També s’implantaran passos de vianants semaforitzats amb polsador, tant en la carretera B-682 com en la carretera BV-6002.

Aquesta obra es completa amb les actuacions següents:

  1. Adequació del drenatge, de la senyalització vertical i horitzontal i de l’abalisament
  2. Disposició d’enllumenat
  3. Estesa de terra vegetal i hidrosembra

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *