L’Arxiu del Port de Tarragona organitza una xerrada a càrrec de Berta Jardí per conèixer la figura d’Aurora Díaz Plaja


La xerrada tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu del Port el dimecres 3 d’abril a les 19 h

Aurora Díaz Plaja (Barcelona, 1913-2003) va ser bibliotecària, escriptora, periodista, traductora i per sobre de tot promotora infatigable de l’impuls de la lectura

Dins el Programa de Memòria Democràtica de Tarragona 2024, que aquest any porta per lema: La lluita de les dones a Tarragona, l’Arxiu del Port organitza per al pròxim dimecres 3 d’abril una xerrada amb l’escriptora Berta Jardí per conèixer la figura d’Aurora Díaz Plaja, bibliotecària del Front.

Si bé el passat 6 de març vàrem tenir l’oportunitat de conèixer la figura de la bibliotecària del Front, M. Felipa Español Coll, de la mà de la historiadora Pilar Vives, aquest cop, Berta Jardí Soler, compartirà els seus coneixements sobre una altra bibliotecària del Front: Aurora Díaz Plaja, de la qual coneixerem la seva biografia, concretament en el període que va de 1935 quan ella comença a treballar a la biblioteca popular de Canet de Mar, fins a l’últim viatge que va fer amb el Bibliobús del front, el 1939. És en aquests anys en els quals transcorre la trama de la darrera novel·la de Berta Jardí: La bibliotecària del front.

Aurora Díaz Plaja (Barcelona, 1913-2003) va ser bibliotecària, escriptora, periodista, traductora i per sobre de tot promotora infatigable de l’impuls de la lectura. Una vocació, que se li va desvetllar quan viatjant amb el bibliobús durant la guerra civil espanyola, per portar llibres als soldats que combatien al front i als ferits que es recuperaven als hospitals de la rereguarda, va adonar-se del poder sanador i d’evasió de la lectura.

Berta Jardí Soler, nascuda a Barcelona el 1956, va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. A banda de la seva dedicació a la literatura fins l’any 2015 ha treballat en diferents entitats socioculturals en temes relacionats amb la gestió i la comunicació. A la Fundació “la Caixa” com a cap de premsa i directora de publicacions, i com a organitzadora de concerts i festivals a Joventuts Musicals de Barcelona.

Ha col·laborat en diversos suplements literaris de diaris i revistes nacionals i dels Estats Units. Ha participat en diferents festivals de literatura, tertúlies literàries i presentacions. És membre de l’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana.

Des del 2014 es dedica plenament a l’escriptura. Ha publicat el recull de contes Carnaval (1987), el monòleg Coses de la mare (2016) i les novel·les: La portentosa vida del sastre Bariloche (2011), Un concert memorable (2014), L’home del barret (2019), Saber estar (2021) i La bibliotecària del front el 2023 que ja va per la segona edició.

La xerrada amb Berta Jardí, que porta per títol: Aurora Díaz Plaja, una bibliotecària en temps de guerra, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Arxiu del Port el dimecres 3 d’abril a les 19 h. L’activitat és gratuïta però l’aforament és limitat.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats/detalldelevent/3353/-/xerrada-a-carrec-de-berta-jardi

Font: Port de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *