S’activa l’alerta del PROCICAT per la previsió de fort onatge en les pròximes hores


 1. Les onades poden superar els 2,5 m a bona part del litoral català entre avui i demà
 2. Cal extremar les precaucions en les activitats marítimes professionals i recreatives, així com en les que es desenvolupin a les platges i equipaments costaners
 3. També es posa en prealerta el VENTCAT per ratxes que poden superar els 90 km/h al Pirineu fins divendres

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT), pel fort onatge previst durant les properes hores i demà a gran part de les comarques del litoral central, litoral nord i a la comarca del Montsià. Es preveuen onades superiors als 2,5 metres (maregassa). La direcció de l’onatge serà de component sud i hi haurà notable mar de fons.

Cal extremar la prudència si es fan activitats al litoral. Tingueu molta precaució en les activitats recreatives o professionals al mar. No accediu als punts del litoral afectats per l’onatge fort ni als llocs on les onades trenquin amb força. Respecteu els tancaments d’accés a aquests punts, hi són per a la vostra seguretat. A més:

 1. No us atureu a contemplar les onades, eviteu posar-vos en perill.
 2. Allunyeu-vos d’espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Busqueu un lloc segur.
 3. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte on ha caigut per indicar-lo als serveis de salvament.

Ventades al Pirineu

També es posa en prealerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT). Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, demà dijous el vent bufarà del sud-oest amb una distribució extensa a la Vall d’Aran, i amb menys intensitat a l’Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Cerdanya i Ripollès. Es podran superar els 90 km/h a cotes mitjanes i altes. Divendres aquestes comarques també estaran afectades fins a la mitjanit per vent de component sud i els llindars és probable que se superin també a cotes mitjanes i altes a l’extrem nord.

La combinació del vent fort i la neu que hi ha al Pirineu produirà el fenomen del torb, per tant cal extremar les precaucions en les activitats de muntanya.

Enllaços per a la població

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions dirigides a la població en cas de:

 1. Fort onatge: http://interior.gencat.cat/onatge
 2. Ventades: http://interior.gencat.cat/ventades

Per qualsevol incident, el telèfon d’emergències 112 és a la disposició de tothom.

Per obtenir més informació

 1. Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
 2. Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal
 3. Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm
 4. Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

Font: Gencat Sala de Premsa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *